Taiko introduceert nieuw concept: 'van eigen bodem met Aziatische twist'

Taiko introduceert nieuw concept: 'van eigen bodem met Aziatische twist'

Restaurant Taiko lanceert een nieuw 'concept of the year': Umi no kuni, oftewel 'The Land of the Sea'. Executive chef Schilo van Coevorden deed speciaal voor dit menu inspiratie op in de provincie Zeeland en serveert in Taiko Cuisine gerechten met ingrediënten van eigen bodem met een Aziatische twist.

Mede door de lockdown kon van Coevorden, die veel reist om inspiratie op te doen in andere keukens, niet meer het buitenland bezoeken en ging daarom op ontdekkingsreis in eigen land. Hij raakte gefascineerd door de verse zeevruchten en lokale ingrediënten te vinden in Zeeland, oftewel ‘The Land of the Sea’.

Gerechten

Gasten kunnen gerechten verwachten met lokale ingrediënten uit Zeeland, geserveerd met invloeden uit Azië en het Midden-Oosten. Zo staat de Hiramasa Kingfish, ook wel bekend als Dutch Yellowtail, op de menukaart en wordt deze onder andere geserveerd als een tasting van Sashimi.

Shisha Sushi en Maki. Zeeland’s Finest waaronder Cockles 'Nam Jim', Mussels 'Green Curry' en Oysters 'wasabi' is ook een uitblinker alsmede de Grilled Wild Duck met White Kimchi en Duck Egg Tamago. Met als dessert een traditionele Bolus.

Jef van den Hout

Executive chef Schilo van Coevorden doet dit met zijn nieuwe chef-kok: Jef van den Hout. Van den Hout deed net als Schilo veel ervaring op in Azië, waaronder Japan en Taiwan. Hij besloot in 2019 zijn eigen restaurant The French Connection te verkopen en daarvoor in de plaats ervaring op te doen bij enkele van de meest beroemde Michelinsterrenrestaurants in Azië. Zo stond hij onder andere in de keukens van RAW Taipee, Narisawa Tokyo en Shimogamosaryo Kaiseki Kyoto. Ook in eigen land heeft hij uitgebreid kennis opgedaan van onder meer de Franse keuken. Zo was hij head chef bij Le Restaurant en deed hij ervaring op bij onder andere Hotel L’Europe en Restaurant ‘de Vrienden van Jacob’.

Schilo van Coevorden en Jef van den Hout (r).

Schilo van Coevorden

Schilo van Coevorden is naast executive chef van het Conservatorium Hotel ook regional director F&B van The Set Hotels. Een groep van vier hotels die naast het Amsterdamse hotel bestaat uit Hotel Café Royal in Londen, Lutetia in Parijs en Mamilla in Jeruzalem.

Eind vorig jaar opende Van Coevorden een vestiging van Taiko in het Sofitel Dubai The Obelisk Hotel.