Horeca Alliantie pleit voor alternatief: 'Sluit deuren om 19.00 uur alleen voor nieuwe gasten'

Horeca Alliantie pleit voor alternatief: 'Sluit deuren om 19.00 uur alleen voor nieuwe gasten'

De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers die aangesloten zijn bij de belangenorganisaties van de Horeca Alliantie.

'De horeca is sinds de uitbraak van de coronacrisis steeds de eerste sector die beperkende maatregelen krijgt opgelegd, terwijl maar een klein percentage van de besmettingen te herleiden is naar de horeca', aldus de Horeca Alliantie. 'De nieuwe maatregel die hoogstwaarschijnlijk vanavond tijdens een persconferentie bekend wordt gemaakt is voor veel ondernemers niet alleen financieel, maar ook mentaal een grote klap.'

Horeca Alliantie biedt alternatief

De Horeca Alliantie, de samenwerking van de belangenorganisaties VCHO, ProFri en NHG, heeft naar aanleiding van de berichtgeving in de media het kabinet opgeroepen de beoogde sluitingstijd van 19.00 uur te herzien. Als deze maatregel echt noodzakelijk wordt geacht om het aantal besmettingen te beperken en de zorg te ontlasten, stelt de Horeca Alliantie voor om de deuren om 19.00 uur te sluiten voor nieuwe gasten, maar de aanwezige gasten de mogelijkheid te bieden om tot 21.00 uur te verblijven. Dit alternatieve voorstel is naar diverse betrokken bewindslieden gestuurd en zal tijdens het reguliere overleg vanmiddag met demissionaire ministers Grapperhaus en Blok op tafel worden gelegd.

Demissionair premier Mark Rutte maakt de nieuwe maatregelen bekend tijdens een persconferentie op vrijdag 12 november om 19.00 uur. Als blijkt dat de horeca inderdaad dagelijks om 19.00 uur moet sluiten, zal de Horeca Alliantie pleiten voor 100 procent financiële steun voor de getroffen ondernemers.