Apollo Hotel Vinkeveen verder als Leonardo Hotel

Apollo Hotel Vinkeveen verder als Leonardo Hotel

Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam heeft op 16 november de naam gewijzigd naar Leonardo Hotel Vinkeveen Amsterdam en gaat hiermee verder onder de vlag van Leonardo Hotels. Wethouder Rein Kroon opende gisteren officieel het vernieuwde hotel door samen met general manager Arjan de Ridder symbolisch een lintje door te knippen. Deze re-branding is onderdeel van de uitgebreide herpositionering van alle Apollo Hotels in Nederland.

In 2021 en 2022 worden alle Apollo hotels in Nederland op één na door eigenaar Fattal Hotel Group gerebrand tot Leonardo Hotels. Nu was Apollo Hotel Vinkeveen aan de beurt, wat vanaf vandaag door het leven gaat als Leonardo Hotel Vinkeveen.

Het ligt direct aan de Vinkeveense Plassen met eigen haven en privéstrand. Binnen wordt water als thema doorgetrokken met een enorm schip aan het plafond van de lobby. Kenmerkend voor het interieur van het hotel zijn de houten latjes, van de front office desk tot aan de hotelkamers, gemaakt van in totaal 600 fruitkistjes.

Het hotel beschikt over 86 kamers, een event centre en deelt het pand met The Harbour Club, waar een joint venture mee is. Die Harbour Club is vanuit het hotel toegankelijk via de wijnkast. Gasten lopen vervolgens langs de open keuken, die met een 6 meter lange Raw Bar het hart van het restaurant vormt. ‘Ruim vier en een half jaar geleden openden we dit restaurant in het toen gloednieuwe Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam', aldus general manager Arjan de Ridder. ‘Nu mogen we deze prachtige locatie toevoegen aan het portfolio van een van de snelst groeiende internationale hotelketens.’

Na alle voorbereiding van de afgelopen periode is De Ridder blij dat de rode letters van Leonardo Hotels de gevel van het naast de A2 gelegen hotel kleuren. ‘Naast het feit dat wij als locatie kunnen profiteren van de grote naamsbekendheid van Leonardo Hotels in onder andere Duitsland en UK, maakt deze naamswijziging het merk ook weer een stukje sterker op de nationale markt.’

Overname van Apollo Hotels

In 2018 verkocht de directie van Apollo Hotels de keten aan de Fattal Hotel Group, die zocht naar doorgroeimogelijkheden op de Nederlandse markt. Fattal besloot vervolgens hun inmiddels bekende merk in Europa, Leonardo Hotels, uit te breiden door alle Apollo Hotels te rebranden tot Leonardo. Alleen Apollo Hotel Amsterdam blijft die naam houden. Dat hotel aan de Apollolaan heeft zo'n bekende en daarmee sterke naam, dat Fattal daar geen afscheid van wil nemen.

Het eerste hotel wat van naam veranderde was het voormalig Ramada Apollo, in 2019, dat nu Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark heet. Datzelfde jaar opende ook Leonardo Royal Hotel Amsterdam, dat betrof echter geen naamswijziging maar een hagelnieuw hotel.

De rebranding van de hotels is in volle gang. De Apollo Hotels die nog niet over zijn, ondergaan naar verwachting begin volgend jaar een rebranding.

Over Fattal Hotel Group

Fattal Hotel Group is een snelgroeiende hospitality-onderneming uit Israël die in 1998 werd opgericht door David Fattal. Hij ontdekte zijn passie voor hotels in zijn studententijd en runt nu een internationale en beursgenoteerde hospitality-onderneming met 221 hotels in Israël en 18 landen in Europa.