DoubleTree by Hilton Sittard ontvangt half december eerste gasten

DoubleTree by Hilton Sittard ontvangt half december eerste gasten

DoubleTree by Hilton Sittard ontvangt half december de eerste gasten in het voormalige Bisschoppelijk College dat tien jaar leegstond voor in 2019 met de verbouwing tot hotel begon. De exploitatie is in handen van Black Label Hotels.

DoubleTree by Hilton Sittard omvat negentig kamers, vergaderruimtes en een eigen restaurant (The College). In het hotel komen in totaal zo’n 75 mensen te werken. Het hotel in het centrum van de stad, op loopafstand van het station, is het eerste Hiltonhotel buiten de Randstad – als Soestduinen, waar ook een DoubleTree is gevestigd ook tot de Randstad wordt gerekend.

Het Limburgse hotel is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College. Dit gebouw stond sinds 2009 leeg en kreeg pas in 2019 zijn nieuwe, huidige bestemming. Het uit 1908 daterende pand is eigendom van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht ‘Het Kleesj’, zoals het gebouw in de volksmond heet, ruim twee jaar geleden voor €1,2 miljoen van de gemeente Sittard-Geleen. Onder leiding van de Sittardse architect Iwan Povse is het ingrijpend verbouwd.

Oorspronkelijk was de opening gepland voor 2020. Dat dit streven niet is gehaald, is voor een belangrijk deel het gevolg van de coronacrisis. ‘Daarnaast stelt het moederbedrijf op allerlei gebieden de allerhoogste eisen die maar denkbaar zijn. Volkomen terecht, want het gaat hier om een wereldmerk waarop internationale gasten moeten kunnen vertrouwen. Dat wij door alle strenge standaardprocedures zijn gekomen, zegt denk ik genoeg.’

Op 15 december ontvangt het hotel de eerste officiële gasten. Ondanks het bereiken van die mijlpaal, is van de geplande feestelijke opening in aanwezigheid van de Sittardse burgemeester Hans Verheijen en projectontwikkelaar Sjeer Mulleners, de eigenaar van het vastgoed, voorlopig afgezien. ‘Los gezien van alle restricties in verband met de coronacrisis, vinden wij het gezien de toestand waarin in de branche verkeert, geen goed moment om uitbundig feest te vieren’, stelt Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hotels, het bedrijf dat het nieuwe Sittardse luxe hotel exploiteert op franchisebasis.

Het college van burgemeester en wethouders Sittard-Geleen liet eerder al weten de komst van Hilton naar Sittard te beschouwen als een belangrijke impuls voor de stad en wellicht ook als aanjager voor de werkgelegenheid in de regio, in economisch opzicht een van de snelst groeiende regio’s van Nederland.

Op dit moment telt Nederland dertien Hilton Hotels. Zeven daarvan zijn gevestigd in Amsterdam. Hotels van de internationale keten zijn in Nederland verder te vinden in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen en op Schiphol. Op het grondgebied van de internationale luchthaven zijn twee Hilton Hotels gevestigd.

DoubleTree by Hilton Sittard is na twee vestigingen in Amsterdam en een in Soestduinen het vierde hotel van Hilton in Nederland onder dit merk.