Bouw nieuw hotel en themagebied Efteling moeten in 2024 klaar zijn

Bouw nieuw hotel en themagebied Efteling moeten in 2024 klaar zijn
Het Efteling Hotel

De bouw van een nieuw hotel bij de Efteling en een nieuw themagebied van het pretpark moeten in 2024 afgerond zijn. De voorbereidingen op de nieuwbouw zijn inmiddels gestart.

Het nieuwe hotel van de Efteling, het derde bij het park, wordt gebouwd naast de hoofdingang van het attractiepark. Het moet het grootste hotel van het park worden met 143 kamers verdeeld over zeven verdiepingen.

Het nieuwe hotel, waarvan de komst eind 2021 al werd aangekondigd, krijgt twee restaurants en een spa. In 2017 gaf de gemeente Loon op Zand groen licht voor de plannen.

Behalve hotel ook themagebied op plek Spookslot

Het nieuwe themagebied wordt gebouwd op de plek waar nu het Spookslot staat. Het is de bedoeling dat 1250 bezoekers per uur de attractie kunnen bezoeken als die eenmaal af is in 2024.

De Efteling zegt dat de uitbreidingen op het eigen terrein worden geplaatst, omdat bouwen buiten het huidige parkterrein meer financiële risico's en uitdagingen met zich meebrengt dan bouwen op het terrein.

De coronasluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de hoofdentree wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats. De werkzaamheden voor het vernieuwde themagebied starten ook in de loop van 2022.