nieuws

Efteling wil sneller groeien: uitbreiding park en hotel

Hotel 1849

Attractiepark De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd voor uitbreiding op korte termijn om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. Er liggen al plannen om het park in Kaatsheuvel met 8 hectare uit te breiden, maar de Efteling vreest dat de procedures te lang gaan duren.

Efteling wil sneller groeien: uitbreiding park en hotel

De Efteling vraagt daarom om een versnelde uitbreiding met ongeveer 3 hectare aan de zijde van toegangsweg N261, zei een woordvoerster vrijdag.

Hoe de nieuwe attractie eruit gaat zien wil de Efteling nog niet zeggen. Als de gemeente Loon op Zand heeft ingestemd met de eerste fase van de uitbreiding zal de nieuwe attractie worden gepresenteerd, vermoedelijk over enkele maanden.

‘Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd’, zegt bestuursvoorzitter Fons Jurgens in een verklaring. ‘Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging. Het kost voorbereidingstijd. We willen onze gasten in 2020 een nieuwe attractie op het nieuwe terrein presenteren. De extra bouwtijd zullen we hard nodig hebben.’

Groei hotelbedden

De gemeente Loon op Zand gaf eerder ook al groen licht voor de uitwerking van plannen voor een nieuw hotel met vijfhonderd kamers bij de Efteling. Het hotel is een initiatief van vastgoedbelegger Somerset uit Oisterwijk en moet bij de ingang van het attractiepark komen, in de buurt van het Efteling Hotel.

De gemeente laat weten dat de groei van het aantal bedden nodig is omdat de regio steeds meer bezoekers trekt die meerdere dagen willen blijven. De Efteling juicht de komst van het nieuwe hotel toe. Met twee hotels en twee vakantieparken beschikt het attractiepark zelf over 3500 bedden. ‘We willen meer bezoekers uit het buitenland trekken en die moeten ergens slapen. We willen dat de regio mee investeert en mee profiteert’, reageerde een woordvoerster.

Het Loonsche Land Hotel

Het Loonsche Land Hotel van De Efteling opende in mei 2017 haar deuren. Dit hotel heeft 75 kamers. De kamers in het Loonsche Land-hotel zijn allemaal familiekamers voor vijf- en zes personen. De zespersoonskamers meten 34 vierkante meter. Daarnaast zijn er rolstoelvriendelijke hotelkamers van 43 vierkante meter (zonder drempels en met aangepast sanitair).

Het Loonsche Land Hotel van De EftelingHet hotel opende exact op de 65ste verjaardag van De Efteling.  Het hotel is onderdeel van het nieuwe vakantiepark aan de rand van het natuurgebied het Loonsche Land.

Toekomstplannen

De Efteling heeft grote toekomstplannen. Het attractiepark wil doorgroeien en mikt op 40 procent meer bezoekers, aldus een woordvoerster in een bericht begin dit jaar. Omdat het nieuwe publiek uit omringende landen moet komen, dient de hotelcapaciteit in de omgeving flink te worden opgeschroefd.

Nu ligt het aantal bezoekers op ongeveer 4,7 miljoen. In 2020 zouden dat er concreet 5 miljoen moeten zijn en het park houdt er rekening mee dat het aantal in 2030 op 7 miljoen uitkomt.

Reageer op dit artikel