Floris Licht volgt Caroline Receveur op bij DoubleTree by Hilton Amsterdam CS

Floris Licht volgt Caroline Receveur op bij DoubleTree by Hilton Amsterdam CS

General manager Floris Licht verlaat na ruim 6 jaar Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Hij gaat per 1 maart aan de slag als general manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam CS, waar hij Caroline Receveur opvolgt. Zij heeft het hotel na 12 jaar verlaten.

Floris Licht werd in december door Hilton gepolst voor de positie van general manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam CS. Licht werkte voordat hij begon bij Novotel zijn hele carrière bij Hilton, onder meer in Amsterdam, Adelaide en München.

‘Het was geen makkelijke keuze, ik heb een prachtige tijd gehad bij Novotel waar ik een fantastisch team had en veel ruimte kreeg van de eigenaren', zegt Licht. ‘Maar Hilton heeft ook altijd een speciaal plekje in mijn hospitalityhart gehouden. DoubleTree Amsterdam CS is een schitterend hotel in het centrum van de stad en zo'n kans komt niet vaak voorbij.’

Licht hield zich bij Novotel nadrukkelijk bezig met duurzaamheid en wil dat ook in DoubleTree voortzetten. ‘Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn collega's van de diverse Hiltons in Nederland met de mooie programma's en initiatieven van Hilton op dit vlak aan de slag te gaan.’

Dutch Hotel Award

Licht kende een succesvolle periode bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA), met onder meer het winnen van de Dutch Hotel Award in 2018 en de realisatie van The B House, een bijzondere evenementenlocatie in een kas op een voormalige binnentuin van het hotel.

Hij legde bij het hotel veel nadruk op duurzaamheid, met onder meer het huisvesten van 500.000 bijen, het implementeren van slimme afvalbakken met camera's om voedselverspilling tegen te gaan en het doneren van drinkwater. Naast zijn werk als general manager bij Novotel richtte Licht ook het platform Hotels for Trees op, waarmee inmiddels ruim 50 hotels hun gasten de kans geven bomen te planten door de kamerschoonmaak over te slaan.

Tot slot behaalde Licht ook nog zijn Executive MBA aan Nyenrode, waarvoor hij afstudeeronderzoek deed naar de kansen van het laten toenemen van directe boekingen. Daarnaast is Licht dit jaar een van de kanshebbers op de titel Hotello of the Year 2022, die over enkele maanden bekend wordt gemaakt.

hotelshelpen.nl

Hij is de eigenaren van Novotel Schiphol, Borealis Hotel Group van Bart van de Kamp en Lodewijk van der Meulen, dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die hij kreeg. Wie hem op gaat volgen als general manager van het hotel is nog niet bekend. ‘Ze zij nu op zoek.’

DoubleTree by Hilton Amsterdam CS

Ook bij Doubltree by Hilton Amsterdam CS voorziet Licht een toekomst met mogelijkheden. ‘Doubletree by Hilton heeft altijd  een grote aantrekkingskracht gehad op zowel locals als toeristen, met de Sky-Lounge en het Eastwood restaurant. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met eigenaar AXA om tafel te gaan zitten om de bestaande plannen voor verdere ontwikkelingen binnen het hotel te bespreken, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het hotel een 'place to be' in Amsterdam blijft.’

De vastgoedtak van de Franse verzekeraar AXA kocht het hotel in 2019 van het Chinese Anbang voor naar verluidt €425 miljoen.

Caroline Receveur

Floris Licht volgt bij het Amsterdamse hotel per 1 maart Caroline Receveur op als general manager. Receveur gaf ruim 10 jaar leiding aan het hotel onder het huidige merk nadat Hilton het eind 2011 overnam, maar werkte er al als general manager sinds het in 2010 werd geopend als Mint Hotel. Eind 2021 is ze met stille trom vertrokken. Wat ze gaat doen is niet bekend, zelf was Receveur niet bereikbaar voor een reactie.