Amsterdam gaat in gesprek met nachtclubs over actie

Amsterdam gaat in gesprek met nachtclubs over actie

De gemeente Amsterdam gaat met de nachtclubs in gesprek over de actie die ze hebben aangekondigd om vanaf zaterdag 12 februari weer open te gaan. De komende dagen wordt gekeken naar de plannen voor de zogenoemde De nacht staat op, laat een woordvoerster van burgemeester Femke Halsema weten.

Woensdag kondigden brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) via een filmpje op Instagram aan het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. Op 12 februari willen clubs in het hele land open.

Handhaven

'We begrijpen de grote frustratie bij de sector en het feit dat ze al jaren als laatste in de rij staan bij versoepelingen', aldus de woordvoerster van Halsema. In het gesprek met de branche zal het volgens haar ook gaan over de verantwoordelijkheid van de gemeente om de landelijke coronamaatregelen te handhaven.

Sluiting om 22:00 uur

Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht. Maandag gaat de sector nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken.

Nachtbelang

Nachtclubs zullen op eigen initiatief zaterdag 12 februari weer gasten ontvangen. Dit initiatief is gestart door Nachtbelang, OAC (Overleg Amsterdamse clubs), ondersteund door de nachtsector uit het hele land. De campagne is bedacht door reclamebureau Natwerk.

De Nederlandse clubs willen aandacht voor het belang van het nachtleven en voeren daarom campagne onder de noemer: ‘De Nacht staat op’. De campagne is bedacht door reclamebureau Natwerk.

Gemis nachtleven

De nachtclubs gaan open, om de nachtcultuur te beschermen. Het gemis van het nachtleven wordt steeds groter en de impact wordt zwaar onderschat. Met deze campagne staan de initiatiefnemers op voor cultuur, identiteit en sociaal contact. En tegen eenzaamheid, vervreemding en onveilige feesten. Volgens de clubeigenaren moet het nachtleven dan ook serieuzer genomen worden.