Eetwinkel doneert €17.000 aan KiKa

Eetwinkel doneert €17.000 aan KiKa
Eetwinkel Hendriks uit Elst haalde statiegeld op voor Kika ism een supermarkt.

Eetwinkel zet zich sinds 2020 in voor KiKa. Er is al € 17.000,-opgehaald. Hoe? Van elke verkochte Kinderbox gaat bijvoorbeeld een stukje naar Kika. Wat gebeurt er nog meer?

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker, waarvan op dit moment 81% geneest. Het doel van KiKa (Kinderen Kankervrij) is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft gelden om onderzoeken naar kinderkanker te kunnen financieren.

Hiervoor is geld nodig; veel geld. ‘Bij Eetwinkel zien we dagelijks kinderen genieten van een maaltijd of snack, een belangrijke doelgroep dus. Ieder kind verdient het om gezond te zijn en te kunnen lachen en genieten van het leven.’

Kinderbox en Kika

Eetwinkel heeft de kinderbox – het meest gekozen product door kinderen – gekoppeld aan het goede doel. Met de verkoop van elke kinderbox wordt een vast bedrag (€0,25) gedoneerd aan Run For KiKa Marathon ten behoeve van KiKa.

Zo kunnen gezonde kinderen een glimlach krijgen bij het nuttigen van deze box, en gaat er tevens een mooi gebaar naar kinderen die te kampen hebben met kinderkanker, wat elke ouder zal aanspreken.

Statiegeld van Eetwinkel Cabrys

Eetwinkel Het Cabrys in Beek heeft in de zaak een inleverpunt voor statiegeldflessen gemaakt. Hiermee heeft de zaak de afgelopen maanden een waanzinnig mooi bedrag opgehaald.

Daarnaast zijn er veel Eetwinkel ondernemers die een samenwerking hebben gezocht met hun lokale supermarkt, zoals Eetwinkel Hendriks in Elst. Klanten konden hun statiegeldbonnetjes doneren, en de volledige opbrengst is ten goede gekomen van Run for KiKa Marathon.

Meer acties voor Kika

De verkoop van de kinderboxen en de donatie uit statiegelden heeft tot nu toe ruim € 17.000,- bij elkaar gebracht. ‘Een bedrag waar we als Eetwinkel ontzettend trots op zijn. Op de achtergrond zijn we druk bezig om leuke, toepasselijke aanvullende acties te gaan organiseren’, besluit Eetwinkel.