Bestuurswisselingen bij netwerkvereniging AF&BM

Bestuurswisselingen bij netwerkvereniging AF&BM
Aukje van Dongen, f&b director NH Collection Barbizon Palace en de nieuwe voorzitter van de AF&BM.

AF&BM, een netwetwerkvereniging voor professionals in f&b, heeft na zeven jaar een nieuwe voorzitter. René Giel, general manager van conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, heeft de hamer overgedragen aan Aukje van Dongen, f&b director van NH Collection Barbizon Palace. Naast de voorzitter zijn nog wat meer wijzigingen in het bestuur doorgevoerd.

René Giel was zeven jaar voorzitter van de AF&BM (Association of Food & Beverage Management), nadat hij in februari 2015 die taak overnam van Suzanne de Zwaan. Nu draagt Giel op zijn beurt de voorzittershamer over op Aukje van Dongen, die al enkele jaren bestuurslid is. 

Naast René Giel, die in totaal 10 jaar in het bestuur van de vereniging zat, verlaten ook René Sloots (general manager van Hof van Gelre in Lochem), Vasfi Isitan (directeur van hotel De Ruwenberg in Sint Michielsgestel) en Nadine Simons (general manager van ibis Styles Schiphol) het bestuur.

Zij worden opgevolgd door Hermen Nijhuis (hostel manager bij Stayokay Amsterdam Oost), Marcha Workel (directeur Planetarium Meeting Center Amsterdam) en Mehrsa Ghadiri (f&b manager Innside by Melià Amsterdam). Die laatste won de verkiezing F&B Professional of the Year 2021, georganiseerd door AF&BM. 

Van Dongen was zelf overigens in 2018 finalist in die wedstrijd, met Ruth Engels van toen Ink Hotel als winnaar.

Verjongen, Vernieuwen en Verbreden

Met de slogan 'Verjongen, Vernieuwen en Verbreden' wil Van Dongen een nieuwe weg inslaan met de AF&BM.

De focus van het nieuwe bestuur zal komen te liggen op de groeiambitie, nieuwe ideeën, het verdiepen van de relaties met de partners en leden, het verbreden van het netwerk en het verder professionaliseren.

Dit begint met een duidelijke portefeuilleverdeling binnen het bestuur, waarbij de talenten en interesses van de bestuursleden optimaal worden ingezet ten behoeve van het netwerk.

De nieuwe bestuurssamenstelling zal zijn:

Aukje van Dongen - Voorzitter
Maurice van Rossum - Relatiebeheer partners
Eric Andersen: AF&BM Academy
Fleur Visser: Relatiebeheer onderwijs
Mehrsa Ghadiri: Social Media & Marketing
Hermen Nijhuis: Relatiebeheer leden & acquisitie
Marcha Workel: Penningmeester

De vertrekkende bestuursleden blijven tot het eind van het jaar op de achtergrond betrokken om het nieuwe bestuur te ondersteunen. Tijdens het jaargala nemen ze dan echt afscheid.