Chef Justin van Doorn gaat koken voor jongeren met problemen

Chef Justin van Doorn gaat koken voor jongeren met problemen
Justin van Doorn

Chef Justin van Doorn (41) gaat aan de slag voor Yes We Can Clinics. Van Doorn gaat voeding actief inzetten in het herstelproces van de cliënten.

Justin van Doorn wil de maaltijden en het voedingsprogramma van de Yes We Can Healthcare Group naar een hoger niveau brengen. De door hem ontwikkelde Food Therapy wordt standaardonderdeel van de behandeling.

Yes We Can Clinics behandelt jongeren met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

Justin van Doorn

Van Doorn was een aantal jaar chef bij Vermaat en stond als freelancer in de keukens van Parkheuvel en Aan de Poel. In mei 2021 begon hij zijn bedrijf Kitchen12 Foodtherapy. Als ervaringsdeskundige en chef helpt hij vanuit dit bedrijf met zijn kennis en achtergrond cliënten aan een gezonde basis voor duurzaam herstel van body, mind en spirit.

Video Justin van Doorn over Yes we can

'Simpel en niet duur

Zo krijgen voeding en levensstijl een nog prominentere rol in het behandelprogramma. ‘Ik wil meer bewustwording creëren rondom voeding en het ritueel van de maaltijd. Onder jongeren leeft nog vaak het idee dat gezond eten veel geld kost of dat het ingewikkeld is een voedzame maaltijd te bereiden. Ik wil ze laten zien dat je supergezond kunt eten zonder dat het je een euro meer kost’, aldus Justin van Doorn.

Opmerkelijke carriereswitch?

‘Mensen zien dit misschien als een opmerkelijke carrièreswitch’, stelt de 41-jarige Van Doorn. ‘Maar ik zie een mooie match tussen Yes We Can Clinics en mijzelf. Ik ben zelf namelijk ervaringsdeskundig en sinds een aantal jaar in herstel. Ik weet precies wat de fellows meemaken en wil ze heel graag helpen in hun herstel.’