Cove opent eerste serviced apartments hotel in Nederland

Cove, een van oorsprong Engelse hospitalityketen die is gespecialiseerd in service-appartementen, opent haar eerste Nederlandse locatie in het centrum van Den Haag.
Delen:

Cove heeft met de opening in Den Haag haar eerste locatie in Nederland geopend. Cove – Centrum biedt 121 studio-appartementen. Hiervan zijn grote studio-appartementen en 3 rolstoeltoegankelijke studio-appartementen. Allemaal zijn deze uitgerust met een queensize bed, smart-tv, snelle privé-wifi en volledig uitgeruste keukens.

Eerste Cove buiten UK

Cove is een merk van Edyn, een Engelse hotelgroep. Het serviced apartments-merk Cove werd in juni 2021 gelanceerd en opent met Den Haag de eerste locatie buiten de UK. Daarnaast zijn er vijf locaties in Engeland.

Edyn bestaat al ruim 20 jaar en is vooral groot in appartementenhotels en serviced apartments in de UK en Europa. Edyn hanteert de merken Locke en Saco, sinds juni dus uitgebreid met Cove.

Rustgevende kleuren

Het interieurdesign van Cove – Centrum weerspiegelt de eigentijdse en verfijnde esthetiek van het merk. Dit doet het met rustgevende kleuren, notenhouten vloeren en op maat gemaakte meubels. Elk appartement beschikt over alle dagelijkse benodigdheden, zoals tafels waaraan gasten kunnen werken en eten.

Het complex heeft verder een lobby van 250 vierkante meter met een lounge, verschillende flexplekken en veel planten. Ook is er een 24-uursreceptie, gemeenschappelijke wasruimte, parkeergelegenheid en fietsverhuur.

Eerste stap op Europees vasteland

Rob de Ridder, regionaal manager van Cove: ‘Deze opening markeert de eerste stappen van Cove op het vasteland van Europa. Het is een geweldige mijlpaal. We zijn ervan overtuigd dat onze gasten het flexibele karakter van onze zorgvuldig ontworpen appartementen, lobby en lounge zullen waarderen. Ongeacht of ze op reis zijn voor werk of vrije tijd.’

Cove – Centrum ligt aan de Grote Marktstraat en is gevestigd in het iconische gebouw De Passage, ontworpen door architect Bernard Tschumi. De locatie werd overgenomen van Accor, dat er in 2014 novotel Suites opende, ook een extended stay-concept. Dat hotel beschikte over 118 suites met een kitchenette en een gordijn waarmee het slaapdeel was af te sluiten. Edyn heeft van die 118 suites in een halfjaar 121 studio’s met volledig utgeruste keukens gemaakt.

‘Het tekenen van dit hotel is een mijlpaal in het groeiplan voor het merk Cove’, zei Steven Haag, toenmalig managing director van het merk, eerder bij de aankondiging van de locatie in Den Haag. ‘Dit is niet alleen een signaal dat we de intentie hebben uit te breiden op het Europese vasteland, het is ook onze eerste conversie van een bestaand hotel tot serviced apartments. Ons gevoel zegt dat dit een logische manier is om snel te groeien.’