Bouw hotel St. Joris in Middelburg van start

Na een periode slopen en ontmantelen, is nu de tijd aangebroken voor de herbouw van het nieuwe Hotel St. Joris in de voormalige Sint Jorisdoelen in Middelburg. Over een jaar moet het hotel met 54 kamers klaar zijn voor gasten.
Delen:

Nu na twee maanden de sloophamers konden worden opgeborfgen, werd zaterdag 2 april op ludieke wijze het startsein gegeven voor de start van de herbouw. Om klokslag 10.00 uur riep Rinie Vaane, de stadsomroeper van Middelburg, alle ‘boeren, burgers en buitenlui’ – in dit geval de projectpartners en eigenaren/investeerders in Hotel St. Joris – bijeen op het binnenterrein van de Sint Jorisdoelen.

Na hen welkom geheten te hebben gaf Paul Huges, aandeelhouder van projectontwikkelaar TEAM Concepts, opdracht voor het sabreren van twee champagneflessen. Hiermee is Hotel St. Joris officieel gedoopt en werd er getoost op een veilige en voorspoedige bouw.

Specialist

Die bouw is in handen van de Middelburgse aannemer Bouwgroep Peters. Gert-Jan Dronkers, projectleider bij Bouwgroep Peters: ‘om diverse redenen is dit project ons op het lijf geschreven. Wij zijn specialist op het gebied van het renoveren en transformeren van historische panden naar onder andere hotels. Voorbeelden van gelijksoortige projecten – waarbij wij eveneens samenwerkten met projectontwikkelaar TEAM Concepts – zijn Boutique Hotel Rijks in Goes en Hotel De Timmerfabriek in Vlissingen.’

De afgelopen maanden zijn volgens Dronkers succesvol verlopen. ‘Het pand is bouwkundig volledig klaargemaakt om met de ‘herbouw’ van het hotel te starten. Naar verwachting zullen wij deze werkzaamheden in het voorjaar van 2023 afronden.’

Naast Bouwgroep Peters is ook de Middelburgse vastgoedbelegger AVV Beheer BV, van de familie Van Velzen, als financieel partner vanaf het eerste uur bij de herontwikkeling van Sint Jorisdoelen tot cityhotel.

Kloeg Collection

Hotel St. Joris zal verhuurd en geëxploiteerd worden door de Zeeuwse Hotelorganisatie Kloeg Collection. Zij hebben de afgelopen jaren een mooi en bovendien succesvol portfolio op weten te bouwen van een divers aanbod aan Zeeuwse hotels. Michel Kloeg, directeur/eigenaar van Kloeg Collection: ‘Hotel St. Joris is wederom een prachtige toevoeging aan onze collectie. Naast diverse hotels aan de kust, wordt dit ons tweede échte cityhotel. Wij kijken er enorm naar uit om de gasten begin 2023 te ontvangen en bij te dragen aan een onvergetelijke tijd in deze monumentenstad.’

Investeren in een City Room

Het model van Kloeg Collection werkt met het verkopen van de kamers aan beleggers. Vervolgens verhuurt en beheert Kloeg het hotel, en betaalt de eigenaren daar een fee voor.

Van de 54 kamers in het toekomstige Hotel St. Joris zijn nog zo’n 6 kamers beschikbaar voor verkoop. Die verkoop wordt verzorgd door TEAM Leisure uit Goes. ‘Wij bieden particulieren de kans om één of meerdere City Rooms te kopen. Zij worden dan eigenaar van een compleet ingerichte hotelaccommodatie’, legt Alexander Snoodijk van TEAM Leisure uit.

‘Vervolgens hebben de kopers er geen omkijken meer naar en worden zij volledig ontzorgd middels de verhuur- en beheerformule van Kloeg Collection. Ook zijn er uitstekende mogelijkheden voor eigen gebruik.’ Over de aankoopsom krijgen investeerders naar verwachting een rendement van zo’n 4 tot 5 procent.