Oostenrijkse belegger koopt Hotel Rotterdam

Oostenrijkse belegger koopt Hotel Rotterdam

JPI Hospitality Investor Club, onderdeel van JP Immobilien, heeft Hotel Rotterdam gekocht voor een onbekend bedrag. Het hotel heeft 115 kamers en ligt niet ver van Rotterdam Centraal Station.

JPI Hospitality Investor Club heeft de thuisbasis in Wenen en is een relatief nieuw en relatief klein onderdeel van het veel grotere JP Immobilien. Op dit moment heeft de club 12 hotels in vijf landen: Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en nu ook Nederland.

Want JPI Hospitality Investor Club heeft Hotel Rotterdam in de gelijknamige stad overgenomen. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Hotel Rotterdam heeft 115 kamers, ontbijtzaal en een bar. Het hotel is gehuisvest in vijf herenhuizen uit de 19de eeuw. In 2008 is het hotel gerenoveerd.

JPI Hospitality Investor Club is opgezet in de coronacrisis en heeft als motto: ‘Wij kopen uw hotel. In of na de pandemie’. De club heeft als doel te investeren in stadshotels in populaire Europese steden en regio's, die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. De club zegt zo'n €300 miljoen te hebben om de komende 12 tot 24 maanden het portfolio verder te vergroten.

‘We investeren graag in functionele kwaliteitshotels op aantrekkelijke locaties, waar we ontwikkelpotentie in zien', zegt Daniel Jelitzka, oprichter van JP Immobilien Group en voorzitter van de Raad van Advies van JPI Hospitality. ‘Rotterdam wordt internationaal gezien als een opkomende markt en het ‘nieuwe Amsterdam’. Op hospitalitygebied moet de stad nog een inhaalslag maken. Met dit hippe hotel kunnen we daaraan bijdragen.’

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee