Golden Tulip blaast 60 kaarsjes uit

Golden Tulip blaast 60 kaarsjes uit

Dit jaar blaast Golden Tulip alweer 60 kaarsjes uit. De keten werd in het jaar 1962 opgericht.

Aanvankelijk waren er zes Nederlandse hotels betrokken bij de oprichting. Zes succesvolle zelfstandige hotels die hun krachten wilden bundelen om de concurrentie aan te kunnen gaan met de sterk opkomende Amerikaanse hotelketens.

Betrokken bij prille begin

Eén van de hotels die betrokken was bij het prille begin is nog steeds onderdeel van de keten: Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch van de familie Rademaker.

Directeur Karin Rademaker, die het stokje overnam van haar vader Tonny Rademaker, vertelt: 'Mijn vader was vanaf het begin enthousiast en heeft zijn schouders er mee onder gezet onder het motto 'samen bereik je meer dan alleen'. Hij had een duidelijke visie, keek niet alleen naar zijn eigen hotel, maar nam het voortouw voor de hele sector. Hij had een sterke drijfveer voor het slagen de nieuwe keten, en wij zijn tot op vandaag loyaal gebleven aan het merk.'

Golden Tulip hotels heeft vanwege het jubileum speciale acties in het leven geroepen voor gasten, boekers en medewerkers van de hotels.

Over Golden Tulip Hotels

Golden Tulip Hotels zijn in de jaren zestig in Nederland opgericht en hebben zich sindsdien over de hele wereld uitgebreid, dankzij de voortdurende inzet om aan de veranderende behoeften en verwachtingen van de gasten te voldoen. Als onderdeel van Louvre Hotels Group is het merk aanwezig in 39 landen met meer dan 160 luxehotels.