Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*

Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*

Isabelle Chow gaat per 1 mei aan de slag als hoofdsommelier bij Rijks in Amsterdam. Chow werd recent uitgeroepen door Proefschrift tot Wijn Spijs Specialist Van Het Jaar. De afgelopen vijf jaar werkte ze bij het Amsterdamse restaurant Akitsu.

'Wij zijn ontzettend blij met Isabelle in het team', aldus chef Joris Bijdendijk. 'Haar enthousiasme, oog voor detail en ruime kennis in de wereld van wijnen en sake gaan ons naar het volgende niveau brengen. Isabelle is een toptalent met enorm veel kennis en daar zijn wij best een beetje trots op.'

'Wijn is een kunstvorm voor reuk en smaak'

Naast Akitsu, het restaurant van haar ouders, heeft de 28-jarige Chow de Amsterdamse zaak Undercover mede opgericht. Ook runt ze haar eigen adviesbureau genaamd Vin et Sake.

Chow glimlacht: 'Wijn is de kunstvorm voor reuk en smaak, en deze beleving wordt gecompleteerd met heerlijk eten. Hiervoor is Rijks de uitgelezen locatie.'

Na haar opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag rondde ze een MBA af in marketing aan de Universiteit van Amsterdam. Kennis die goed van pas komt bij het wijnprogramma van Rijks.

Wijnkaart met drie hoofdstukken

Wijn speelt een belangrijke rol in Rijks. In 2019 legde het restaurant een nieuwe wijnkelder aan met ruimte voor meer dan 2.500 flessen. Aansluitend op deze stap introduceerde het team een nieuwe wijnkaart, opgedeeld in drie hoofdstukken: de Tentoonstelling, de Eregalerij en de Collectie.

Waar de Tentoonstelling een overzichtelijke selectie van kwaliteitswijnen omvat, wordt het hart gevormd door de Collectie. Een zorgvuldig samengestelde verzameling van meesterwerken, gemaakt door eigenzinnige en innovatieve wijnproducenten. De absolute trots van de wijnkaart is de Eregalerij, waar een podium wordt geboden aan de beste wijnen van eigen bodem.

Eerder ontving de zaak van Bijdendijk hiervoor een onderscheiding van Wine Spectator, met als enige horecagelegenheid ter wereld een specialisatie op Nederlandse wijnen.

Over Rijks

Chow gaat in Rijks samenwerken met chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg, restaurant manager Simone Blokker en executive chef Joris Bijdendijk.

Rijks werd bekroond met een Michelinster in de gids van 2017, heeft al enige jaren op rij 17 punten in de Gault&Millau gids. Recent werd het restaurant uitgeroepen tot beste restaurant van hosting city door The Best Chef Awards.