Bier Festival Groningen na twee online edities nu weer live

Bier Festival Groningen na twee online edities nu weer live

Tientallen bier brouwers, masterclasses en een bierdiner in de Martinikerk; het Bier Festival Groningen is terug van weggeweest.

Na twee online-edities wordt het Bier Festival Groningen weer fysiek georganiseerd. Zaterdag 23 april zal de 10de editie plaatsvinden tussen 16:00 en 22:00 in de Martinikerk.

Vanwege alle coronaperikelen is er dit jaar voor gekozen om het Bier Festival Groningen één dag te laten plaatsvinden, waardoor deze wel van 4 naar 6 uren verlengd is.

Het bierdiner wordt weer traditioneel gehost door Melissa Cole en staat onder leiding van sterrenchef Johnny Drent en biersommelier Arvid Bergstrom in de kapel van de kerk. Er zijn enkel nog kaartjes voor de masterclasses.

Bierbrouwers, masterclasses en Bierdiner

Traditiegetrouw zijn ook dit jaar weer tientallen brouwers uitgenodigd door de organisatie. Onder meer Kees, Jopen, Vandestreek, Frontaal en Oedipus zijn aanwezig, maar ook lokale brouwers als Bax en Martinus geven acte de presence.

En evenals in voorgaande jaren vindt het Bierdiner plaats, waar op hoog niveau eten met bier gecombineerd worden. In de kapel in de kerk zal  zaterdag 23 april het diner van start gaan.

De Graansilo, één van de locaties van het Bierdiner.
De Graansilo, één van de locaties van het Bierdiner.

Anders dit jaar is dat er meerdere bierdiners plaatsvinden, op meerdere plekken in Groningen. Zo was dinsdag 19 april een Bierdiner in de Graansilo en bij restaurant Voila (waar ook op 20 en 21 april een Bierdiner plaatsvindt), donderdag 21 april vindt een Bierdiner plaats bij Het Gerecht in Groningen.

Masterclasses bier

Ook zijn er zaterdag 23 april masterclasses bier te volgen. Onder meer over zure bieren. Elaine Olsthoorn is biersommelier met een speciale voorliefde voor de zogenaamd ‘wild’ vergiste bieren.

Het Bierdiner in 2019.
Het Bierdiner in 2019.

Ze neemt deelnemers aan de hand van vier bieren mee door de geschiedenis van gist. 'Smaakpapillen zullen zinderen als nooit tevoren.'

Meer info over het Bier Festival Groningen is hier te vinden.