Coronavirus: Bierfestival Groningen en Bierdiner verplaatst

Coronavirus: Bierfestival Groningen en Bierdiner verplaatst

Het Bierfestival Groningen dat op 15 april 2020 geopend zou worden met het Bierdiner, is in verband met het coronavirus verplaatst. Organisator Maik van Heerd laat weten dat het hele evenement nu in augustus van dit jaar doorgang zal vinden.

Net zoals zoveel evenementen waar 100 of meer mensen op af komen, gaat het Bierfestival Groningen niet door in verband met het coronavirus.

Organisator Maik van Heerd laat weten dat het evenement verplaatst zal worden, evenals de traditionele opening: het Bierdiner. Beide evenementen zijn verplaatst naar augustus. Het Bierdiner zal woensdag 19 augustus plaatsvinden, het festival van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 augustus.

Jubileumeditie

Het coronavirus treft het Bierfestival Groningen precies in het jubileumjaar. Dit jaar vindt het evenement in de Martinikerk voor de tiende keer plaats. Zo'n 48 brouwers uit de heel de wereld zouden naar Groningen komen om hun bieren te laten proeven in de Martinikerk.

Het Bierdiner, dat als opening geldt voor het festival, stond gepland voor woensdag 15 april. Het festival de drie dagen erna.