Albron opent in Amsterdam eerste vestiging van Italiaans streetfoodconcept

Albron opent in Amsterdam eerste vestiging van Italiaans streetfoodconcept

Albron heeft opnieuw een eigen brand gelanceerd. In Amsterdam-Noord is woensdag 20 april de eerste vestiging geopend van Strada, een op Italiaanse street food geïnspireerd concept. 'Blikvanger zijn verse plaatpizza's die in kleinere, rechthoekige stukken zijn gesneden en waardoor je als gast je eigen menu kunt samenstellen.'

Strada is gevestigd aan de Termini. In de plint tussen de entrees van twee woontorens, en samen met twee andere concepten van Albron. ‘De Coffeecompany, het merk dat we vorig jaar zomer hebben overgenomen, is vorige week geopend en daar komt straks nog een Le Perron bij’, vertelt concept development manager Gaia Postma.

Clusteren op één locatie

Daarmee clustert de van oorsprong bedrijfscateraar drie eigen merken op één locatie. ‘Het is de ambitie van Albron om op high street-locaties waarde toe te voegen met concepten die we zelf exploiteren. De locatie in Amsterdam is nog volop in ontwikkeling, maar wordt een plek waar veel mensen gaan komen en passeren. Het is vlak bij een van de metrostrations van de Noord-Zuidlijn, er wordt een park ontwikkeld en het is de wandelroute van en naar winkelcentrum Boven ’t Y.’

Uitstraling van een stoere Italiaanse stad

Postma omschrijft Strada als een pizzaconcept met de urban uitstraling van een stoere Italiaanse stad. ‘Het Italiaanse straatbeeld, maar dan in een modern jasje. Binnen herken je het plein, zoals je dat in veel van die steden tegenkomt. De storemanager en enkele personeelsleden zijn Italiaans en zorgen voor de echte Italian feel gastvrijheid.’

Puur interieur en pure ingrediënten

Het interieur is ontworpen door Studio Oak uit Heerenveen. ‘Veel aandacht voor hout, steen en glas. Puur, net zoals de ingrediënten die we gebruiken voor onze pizza’s. Op de muren herken je de pleisterlook, de hoofdkleuren zijn geel en goud, en echte eyecatchers vind ik de glazen lampenbollen die speciaal voor ons handgeblazen zijn.’

Pizza’s al taglio

Ander opvallend element zijn volgens Postma de pizza’s in de vitrine. ‘Wij serveren geen ronde pizza’s, maar pizza’s al taglio. Deze plaatpizza’s snijden we in kleinere stukken, zodat mensen zelf hun maaltijd kunnen samenstellen. Als deze in de vitrine liggen, dan springen de kleuren er echt uit. Voor de lunch zijn twee stukken waarschijnlijk voldoende en ’s avonds neem je er dan wellicht één of twee meer.’

Strada is gericht op passanten, maar er zijn ook zitplaatsen. Postma: ‘De vestiging in Amsterdam is relatief klein, al is er wel een terras. In Stadshart Amstelveen openen we binnenkort de tweede vestiging en die gaat een stukje groter worden.’

Elegant en zonder overdaad

De pizza’s worden gemaakt van een speciaal ontwikkeld zuurdesemdeeg. ‘Voor de producten die erop komen, is de rode draad elegant en zonder overdaad. Natuurlijk is en blijft het een pizza, maar op die van ons vind je geen druipende kaas. We gaan voor verfijning en niet te vet. Een genietmoment zonder dat jij je direct schuldig hoeft te voelen.’

Postma over de groeiplannen. ‘Voor de rest van dit jaar en het begin van 2023 staan er vier op de planning, dat zal het startpunt zijn voor verdere uitbreiding. Strada kunnen we perfect toevoegen daar waar we werken met een mix van onze sterke merken Coffeecompany, Anne&Max, Le Perron en Frites Affairs. Zoals we dat ook doen in Stadshart Amstelveen.’