Hotel De Timmerfabriek krijgt alsnog vergunningen en kan open

Hotel De Timmerfabriek krijgt alsnog vergunningen en kan open

Nadat vlak voor Pasen het openingsfeest van Hotel De Timmerfabriek in Vlissingen werd afgeblazen omdat de benodigde vergunningen nog niet rond waren, kan het hotel van Kloeg Collection nu alsnog de deuren openen. De gemeente heeft de vergunningen inmiddels afgegeven.

Het was een bittere pil die Michel Kloeg in de week voor Pasen te slikken kreeg. Enkele dagen voor het openingsfeest kreeg de hotelier te horen dat het vernieuwde hotel De Timmerfabriek in Vlissingen niet open mocht omdat nog niet alle vergunningen rond waren. Nu, twee weken later, zijn die vergunningen er alsnog en mag het hotel per direct open.

Kloeg toonde zich na die streep door de geplande opening verbolgen richting de gemeente. ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’, brieste hij twee weken geleden. Nu is hij milder en overheerst opluchting dat de gemeente alsnog met alle benodigde vergunningen over de brug is gekomen.

Geen wrok

'Ik heb steeds contact gehouden met de gemeente en ik ben blij dat ambtenaren extra inspanningen hebben geleverd om alles rond te krijgen', zegt Kloeg tegen dagblad PZC. Hij wil niet in wrok omkijken maar zo snel mogelijk aan de slag.

Komend weekend kunnen de eerste gasten in het lofthotel overnachten, het bijbehorende restaurant opent enkele dagen later. Ook Kloegs hotelboot Koningin Emma - eveneens in Vlissingen - mag nu open.

Kloeg Collection startte zo'n anderhalf jaar geleden met het verbouwen van hotel De Timmerfabriek, dat is gehuisvest in een Rijksmonument uit 1914. Het hotel beschikt over 68 luxe lofts, die bijna allemaal zijn verkocht aan particuliere eigenaars - een model wat Kloeg vaker toepast.

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee