Bouw nieuwe accommodaties Safari Resort Beekse Bergen gestart 

Bouw nieuwe accommodaties Safari Resort Beekse Bergen gestart 
DCIM100MEDIADJI_0023.JPG

Op Beekse Bergen is de bouw begonnen van 112 nieuwe accommodaties. De eerste prefab unit waarin de gastenkamers komen zijn geplaatst.

Rondom een eveneens nieuw aan te leggen savanne op de Beekse Bergen, komen 15 lodges, met in elk acht kamers of vier suites.

Ook komen er een aantal rolstoelvriendelijke kamers. Verder verrijst er een stallencomplex en een centrumgebouw met multifunctionele ruimtes, een a la carte restaurant en een buffetrestaurant voor ontbijt, lunch en diner. Voorjaar 2023 moet alles afgerond zijn.

De kamers komen met hotelservice en hebben allemaal een terras of balkon met uitzicht op de savanne. Hier zullen onder andere giraffen, zebra's, struisvogels, antilopen en witte neushoorns te zien zijn. Deze dieren komen uit het Safaripark of andere dierentuinen in Europa.

Overnachten op Beekse Bergen voor kortere periode

Met deze nieuwe fase wil het park gasten nog meer mogelijkheden bieden. 'Uit onderzoek is gebleken dat gasten graag de mogelijkheid willen hebben om een kortere periode, bijvoorbeeld één of twee nachten, bij ons te verblijven', vertelt general manager Stephanie Struis van Safari Resort Beekse Bergen.

Daarnaast is er volgens Struis een grote vraag naar ontzorging. 'Mensen willen er echt even uit en dan is het heel erg fijn als je gewoon kan aanschuiven voor het ontbijt, lunch en diner.'

De nieuwbouw is een uitbreiding van het Safari Resort, dat in 2018 werd geopend. Hier zijn al 225 accommodaties, twee savannes, twee leeuwenvlaktes en een grote waterplas met zeehonden te vinden.