Miami Burger start burgerbar in Nederland

Miami Burger start burgerbar in Nederland

Miami Burger ontwikkelende een vegan burger met minder toevoegingen, minder verzadigde vetten, minder zout en minder negatieve impact op het klimaat. Op 2 mei startte Miami Burger in Amsterdam z'n eerste burgerbar.

De ambitie van Miami Burger is om snel uit te breiden in Europa. Het doel: vegan fastfood zo goed maken dat mensen niet anders meer willen.

De fast-vegan

In 2018 zoekt Brit Tom Bursnall, dan al drie jaar lang vegan, naar een beter alternatief voor de bewerkte plantaardige vleesvervangers, die vaak gemaakt zijn van soja dat aan de andere kant van de wereld verbouwd wordt. Bursnall wil dat beter doen en besluit zelf burgers te (laten) ontwikkelen. Plantaardige burgers

Vanuit een proefkeuken in London experimenteert Bursnall met verschillende recepten totdat hij een lekkere plantaardige burger heeft die gemaakt is van Europese soja.

In zes maanden tijd ontwikkelt de idealistische snacker naast zijn Classic Miami Burger ook een Louisiana Chick’n burger en plantbased bacon, de Smoked Streaky Mini Rashers, die op dit moment bij meer dan 3000 restaurants in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Dubai geserveerd worden.

Vegan investeerder

Sinds begin 2022 is vegan investeerder Loui Blake, ceo van Miami Foods, het bedrijf achter Miami Burger. Blake: ‘In de afgelopen 4 jaar gingen steeds meer mensen plantaardig eten. Maar wij willen dat plantbased fastfood zo goed is dat zelfs de grootste burgerfan de plantaardige optie verkiest boven het origineel. Vegan als favoriet. Daar moeten we met zijn allen naartoe.'

Nederlands hoofdkwartier

Het hoofdkwartier komt in Amsterdam. Op 2 mei opende Blake samen met de Amsterdamse horecaondernemer Boyd Baptist de eerste locatie van Miami Burger. Tijdens de lockdown runde Baptist Miami Burger al een tijd onder de radar als bezorgrestaurant in de hoofdstad. Het typische Amsterdamse pand aan de Leidsekruisstraat 10h is de eerste fysieke plek van Burgerbar Miami.

‘We moeten ‘t alternatief zijn voor de grote namen hier om de hoek. Echt fastfood, maar dan goed. Voor jou, voor de wereld.’ Met dat doel voor ogen kraakte Miami Burger de code van ’s werelds bekendste burger met de The Big Hack. En zetten ze met The Crispy Fried Chick’n en Smokey BBQ Not Bacon burger ook andere favorieten plantaardig op het menu.

Maar Blake en Baptist willen meer. De komende tijd breidt Miami Burger uit met meer burgerbars in Europa.