11 kandidaten strijden om de Trophée Henriot

Op maandag 16 mei strijden 11 top sommeliers om de titel ‘beste sommelier van Nederland’. De winnaar ontvangt de Trophée Henriot.
Delen:

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot, zijn 11 kandidaten in de race. Jan Jaap Altenburg, Daphne van de Hoven, Layla Karels, Rianne Ogink, Job Seuren, Roos Stevens, Adriaan Visser, Naomi Vrugt, Marvin Walraven, Lukas Wiegman en Toby Sadettan strijden om de titel.

In de afgelopen dertig jaar is het niveau van sommeliers gegroeid van een kleine groep werkzaam in eliterestaurants tot een wijdverspreid en breed gezelschap van alle leeftijden werkzaam in de meest uiteenlopende restaurants.

Kloosterhotel Amersfoort

De wedstrijd vindt plaats in het Kloosterhotel in Amersfoort. Op maandagochtend 16 mei vindt de theorie plaats en maandagmiddag de praktijk: wijn serveren, fouten herkennen, de ideale gastheer/vrouw proberen te zijn, wijn en spijs combineren, en blindproeven.

In de finale – aan het einde van de middag – zullen de laatste drie sommeliers strijden om de titel voor een zaal van 125 gasten. Vervolgens zal een 5-gangen diner met begeleidende wijnen worden geserveerd in samenwerking met een aantal topchefs en leerlingen van het Kloosterhotel.

De meewerkende restaurants zijn: Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam, Restaurant Flicka uit Kerkdriel, Restaurant In den Doofpot uit Leiden en Restaurant de Bokkedoorns uit Overveen. Net als in 2018 zal Bourgondisch Lifestyle het kaasgerecht verzorgen.

Trophée Henriot

De Trophée Henriot is het officiële Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Champagne Henriot en Wijnkooperij de Lange. Het Nederlands Gilde van Sommeliers is verantwoordelijk voor de organisatie van deze mooie wedstrijd.

Vanaf het middagprogramma (ca 11.00 u) – waarin de praktijk getoetst wordt – is de wedstrijd openbaar. Kaarten voor het galadiner kunnen gereserveerd worden bij Wijnkooperij De Lange.