Diego Buik introduceert de high slider: knipoog naar high tea

Diego Buik introduceert de high slider: knipoog naar high tea

Als alternatief op de high tea met de bekende scones, mini-sandwiches en patisserie, introduceert Diego Buik de high slider met kleine burgers.

De high slider bestaat uit drie malse sliders (kleine burgers) die gecombineerd worden met de champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. Geserveerd op een elegante etagère vind je een juicy beef slider, een krokante kip slider én de smakelijke veganistische variant. Gecombineerd met een goed glas bubbels het recept voor een geslaagde culinaire middag.

Diego Buik : 'Een high tea kennen we natuurlijk wel. Het is een leuk concept, alleen niet meer zo spannend. Eerder een uitje om met je schoonouders te ondernemen. Tijd voor een opwindende culinaire tegenhanger dus. Daarom introduceren we de high slider: bubbels en burgers zorgen voor een verrassend smaakvolle -en een tikkie brutale smaakcombinatie.'

De High Slider

De drie sliders die worden geserveerd tijdens de high slider zijn verschillend. De Classic bestaat uit een dertig dagen dry aged  -waarbij het vlees op een gecontroleerde manier wordt gerijpt-  rundvlees patty, met bacon, cheddar en een signature burgersaus. De Chicken is een gedurfde combinatie van een krokante kipburger, geserveerd met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw.

Als laatste de Vegan: een patty gemaakt van Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayonaise. Over de smakencombinaties van de burgers met de champagne is behoorlijk wat denkwerk aan vooraf gegaan.

'Eigenlijk vergeten mensen vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.'