Freek van Noortwijk kookt in 'culinary glory hole restaurant' Satan's Anus

Freek van Noortwijk kookt in 'culinary glory hole restaurant' Satan's Anus

Chefkok Freek van Noortwijk is betrokken bij ultra pop-up restaurant Satan's Anus in een peeskamer op de Amsterdamse wallen. Gasten krijgen 'blind' via een glory hole gerechtjes in de mond, waarbij de gerechtjes zijn gebaseerd op twee nieuwe smaken van Batu Kombucha.

Batu Kombucha opent op donderdag 12 mei het ‘glory hole restaurant’ Satan’s Anus op de Wallen in Amsterdam ter ere van twee nieuwe limited edition smaken. Gasten proeven ‘blind’ via een gat in de muur eenhapsgerechtjes van chef Freek van Noortwijk, die gebaseerd zijn op de nieuwe kombucha smaken. 

De eerste nieuwe smaak is gemaakt met de zeldzame Aziatische citrusvrucht Buddha’s Hand, de andere smaak met de heetste peper ter wereld, Carolina Reaper peper – ook wel Satan’s Anus genoemd. 

Peeskamertje 

Restaurant Satan's Anus is slechts vier uur geopend, waarbij gasten in tweetallen naar binnen kunnen in het peeskamertje aan de Amsterdamse Achterzijds Achterburgwal 19. Daar krijgen ze door een gat in de muur gerechtjes van Van Noortwijk in de mond met smaken van de heetste peper ter wereld en de zeldzame Aziatische citrusvrucht.

Van Noortwijk licht toe: ‘Ik houd van avontuurlijk koken. Daarbij ben ik positief verrast door de creatieve smaken van Batu. Leuk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in de gerechten gebaseerd op de nieuwe kombucha’s.’

Van Noortwijk over Satan's Anus:

Satan's Anus is niet het eerste pop-up restaurant op de Amsterdamse Wallen waar Van Noortwijk kookt. In 2018 serveerde hij twee dagen lang een aardappeldiner van 10 minuten in De Piepershow, wat voor de gelegenheid was gevestigd in een peeskamer aan de Oudezijds Achterburgwal 27.

The Breda Group

Freek van Noortwijk is vooral bekend van The Breda Group, een restaurantgroep die hij samen heeft met Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan. Het kwartet runt inmiddels een handjevol bedrijven in Amsterdam. Naast Restaurant Breda op het Singel, Klein Breda op de UtrechtsestraatMaris Piper in de Pijp en sinds eind maart dit jaar ook Paindemie, hebben ze twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop.

Moed wordt beloond 

Batu daagt met het eerste culinary glory hole restaurant ter wereld mensen uit en moedigt ze aan om meer smaken te proberen. Eric Wewerinke, mede-oprichter van Batu licht toe: ‘Als kind speelden we vroeger weleens het spelletje ‘ogen dicht, mond open’. Daarna werd je verrast met iets lekkers. Het culinary glory hole is de gedurfde volwassen versie. Als mensen moed tonen, worden zij beloond met rijke smaaksensaties.' 

Betalen met je oordeel 

Om de drempel te verlagen, hoeven gasten niet met geld te betalen voor hun culinaire avontuur, maar met hun oordeel. Iedereen kan zich aanmelden voor het culinary glory hole restaurant door een mailtje te sturen naar info@batukombucha.com. Woensdag 11 mei worden de winnaars van de loting bekend gemaakt.