Sebastiano Guglielmucci nieuwe chef Restaurant Breda

Sebastiano Guglielmucci nieuwe chef Restaurant Breda

Na Rijks, De Posthoorn, de Bokkedoorns en Olivijn strijkt Sebasiano Guglielmucci nu neer bij Restaurant Breda in Amsterdam.

'Met zijn creatieve blik en innovatieve manier van koken, is Sebastiano een mooie aanwinst voor de keuken van Restaurant Breda', aldus de zaak in haar persbericht.

'Breda heeft voor mij altijd voor hoge kwaliteit zonder poes pas gestaan, dat wil ik graag voortzetten', vertelt Guglielmucci.

'Gasten mogen van mijn keuken verwachten dat hoewel het uiterlijk van het gerecht eenvoudig is, de smaken spannend en complex zijn. Door mijn eigen signatuur aan de klassieke Breda-stijl toe te voegen, wil ik Amsterdam laten zien wat voor geweldige producten Nederland te bieden heeft.'

Ervaringen op topniveau

De nieuwe chef brengt een reeks aan keukenervaring met zich mee naar Restaurant Breda. Nadat hij als leerling aan de slag ging bij Rijks*, vervolgde hij zijn carrière bij Restaurant de Posthoorn*. Vervolgens groeide Sebastiano door als Chef de Partie bij de Blokkedoorns**, aankomend Sous Chef bij Olivijn* en als Junior Sous Chef bij Diga.

Bij Restaurant Breda wil hij alle smaak combinaties die hij de afgelopen jaren ontwikkeld heeft laten spreken in nieuwe gerechten, 'zonder hierbij voorbij te gaan aan het karakter van Breda.'

'Het was niet makkelijk om voormalig chef Tom Haines, die gepromoveerd is tot Head Chef van The Breda Group, te vervangen. Met Sebastiano’s  creatieve blik en tomeloze creativiteit, zijn we er zeker van dat we onze gasten gaan verrassen en de kwaliteit van BREDA gewaarborgd blijft', aldus Guillaume de Beer, mede-eigenaar van The Breda Group.

Restaurant Breda en The Breda GRoup

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, het kwartet achter The Breda Group, runnen inmiddels een handje vol bedrijven in Amsterdam.

De Hot Dog Tosti van Paindemie
De Hot Dog Tosti van Paindemie

Naast Restaurant Breda op het Singel, Klein Breda op de Utrechtsestraat en Maris Piper in de Pijp, hebben ze ook twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop. Daarnaast openden ze onlangs een nieuw broodjesconcept: Paindemie aan de Kinkerstraat.