De Mariënhof viert 150ste verjaardag Mondriaan met bijzondere culinaire beleving

De Mariënhof viert 150ste verjaardag Mondriaan met bijzondere culinaire beleving

De Mariënhof organiseert eenmalig een culinaire 5-gangenbeleving als eerbetoon aan kunstenaar Piet Mondriaan. Hét officiële Mondriaandiner zal plaatsvinden op maandagavond 4 juli. Voor de allereerste keer zal er gedineerd worden in de lange gangen van het eeuwenoude Amersfoortse stadsklooster.

Speciaal voor de 150ste verjaardag van Amersfoorts meest bekende kunstenaar daagt de Mariënhof zichzelf uit om – net zoals Mondriaan dat veelal deed - een stapje verder te gaan. Dit
doet het voormalig klooster door met lokale leveranciers, chefs en jonge talenten van over de hele wereld eenmalig een 5-gangenbeleving van het allerhoogste niveau te presenteren.
Dit alles in samenwerking met de wereldberoemde foodartist Jasper Udink ten Cate die al menig culinair event heeft verrijkt met zijn creaties.

Ontmoeting tussen eten en kunst

De avond start met een verrassende cocktailontvangst met amuses waar men zich kan verwonderen over van alles wat er om hen heen gebeurt. Zo zullen er niet eerder vertoonde kledingstukken van de Nederlandse modeontwerper Irving Vorster te zien zijn en worden de kleine, kleurrijke amuses op kunstzinnige wijze gepresenteerd.

Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof en mede-eigenaar van The Attention Group: ‘Dit wordt echt een avond om nooit te vergeten en onze gasten zullen zonder twijfel diep in hun hart geraakt worden. Mondriaan stond bekend als de kunstenaar die zichzelf steeds opnieuw uitvond. Dat proberen wij met het
Mondriaandiner net zo te doen.'

Na de ontvangst zal vanzelfsprekend het diner plaatsvinden. Het is de allereerste keer dat er gegeten gaat worden aan lange tafels in de kloostergangen van de Mariënhof. 'Iedereen zal hier
omringd zijn door kunst van het Mondriaanhuis én van Special Arts. Speciaal voor de verjaardag van Mondriaan hebben mensen met een handicap zich laten inspireren door acht kunstwerken
van Mondriaan. Deze verrassende kunstwerken zijn dus exclusief te zien in de Mariënhof. Het wordt een avond waar kunst en eten elkaar zullen ontmoeten', vertelt Aalbers.

Alle gangen worden geserveerd met bijpassende wijnen. Het voor- en tussengerecht worden begeleid met een speciale, witte Mondriaanwijn. Het hoofdgerecht met een speciale, rode Mondriaanwijn. Na het diner zal het grand dessert inclusief bijpassende dessertwijn op spectaculaire wijze worden
onthuld.

Samenwerking met Jasper Udink ten Cate

De Mariënhof werkt samen met foodartist Jasper Udink ten Cate. Deze wereldberoemde chef laat zich voor deze exclusieve avond inspireren door de vernieuwings- en verbeeldingskracht die Mondriaan zo typeerde. Udink ten Cate is blij met deze samenwerking: 'Het is een eenmalige kans om letterlijk en figuurlijk te ‘proeven’ van Mondriaan en al uw zintuigen te laten prikkelen. Ik voel me vereerd dat ik deze avond mede mag
verzorgen,' vertelt de kunstenaar-kok.