Noor maakt eten in sterrestaurant toegankelijk voor studenten

Noor maakt eten in sterrestaurant toegankelijk voor studenten
Marleen Brouwer in de keuken (C) Chantal Arnts

Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Noor in Groningen wil eten in een sterrestaurant toegankelijker maken. Daarom geven eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer dit najaar studenten 50 procent korting op de totale rekening. Daarmee hopen ze ook te investeren in potentiele gasten van de toekomst.

Het studentenaanbod loopt van september tot en met december 2022 en is elke tweede dinsdag van de maand geldig.

Ster voor Noor

Het op 1 maart 2022 officieel geopende restaurant van chefs Marleen en Jeroen Brouwer in Groningen kreeg op 30 mei 2022 de eerste ster uitgereikt door restaurantgids Michelin. Kort daarvoor was Noor als hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau gids binnengekomen met 16 punten op een schaal van 20.
Marleen Brouwer: 'We zijn superblij en trots dat we al binnen drie maanden zulke prachtige waarderingen van de gidsen hebben gekregen.'

Topgastronomie een drempel

Jeroen Brouwer: 'Tegelijkertijd realiseren we ons dat een Michelinster een drempel kan vormen voor jonge mensen die interesse hebben in goed eten en drinken.

Daarom willen we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie de kans bieden om voor een betaalbare prijs te eten in een toprestaurant. Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl we als culinaire gekken zo graag inspiratie op wilden doen.'

Jongeren die een horeca-opleiding volgen

Ook jongeren die een horeca-opleiding volgen willen ze de beleving laten ervaren waar zijzelf vroeger enthousiast van werden en die hen de motivatie gaf om nog harder te knokken om de top te bereiken. 'Door ze een substantiële korting van 50 procent op de gehele rekening aan te bieden kunnen ze kennismaken met eten op niveau en hopen we dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn.' De studentenactie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die daadwerkelijk studeren en die dat kunnen aantonen.