Restaurant Noor geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Restaurant Noor geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Restaurant Noor van Jeroen en Marleen Brouwer is 1 maart 'officieel' geopend door Jonnie & Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle, samen met de burgemeester van Groningen Koen Schuiling en Gemeentesecretaris Christien Bronda.

'We kijken vol trots terug op een leuke en spectaculaire opening , waar onze gasten en wijzelf erg van hebben genoten', aldus Jeroen en Marleen Brouwer.

Monumentale Theresiakapel

Het nieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer inGroningen kreeg de naam ‘Noor’. Het in de monumentale Theresiakapel gevestigde restaurant opende de deuren na een ‘soft opening’ op 1 maart 2022.

Jeroen en Marleen Brouwer voor de Theresiakapel
Jeroen en Marleen Brouwer voor de Theresiakapel

Restaurant De Loohoeve

Het echtpaar Brouwer heeft hun sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo verkocht en sloot daar recent de deuren.

Over de naam Noor

Marleen Brouwer over Noor: 'We kozen voor die naam omdat het een korte en krachtige naam is die in vrijwel elke taal uit te spreken is. En daarbij is het restaurant gevestigd in het noorden van Nederland.

We hadden deze naam ook in gedachten in 2018 toen ons nieuwe restaurant vorm begon te krijgen en ik zwanger was. Uiteindelijk werd onze zoon Mees geboren, maar als het een meisje geworden was, hadden we haar Noor genoemd.'

Soft opening

Noor was sinds 8 februari 2022 geopend voor nieuwsbriefabonnees en relaties. Het nieuwe restaurant heeft 40 couverts en heeft een chef’s table die letterlijk midden in de keuken is geplaatst.

Chef en maitre

Keukenchef is Janick Niemeijer, die sterrenrestaurants als Oud Sluis, ’t Nonnetje en The Jane in België op zijn cv heeft staan.

Aan de voorkant staat sommelier Nick Nijkamp en maître Helena Cyris, die heeft gewerkt bij driesterrenrestaurants De Librije en Scharzwaldstube in Duitsland.