Eveline Wu stapt in nooit geopend Monchou Tilburg

Eveline Wu stapt in nooit geopend Monchou Tilburg

Horecoandernemer Eveline Wu stapt in het nooit geopende restaurant Monchou in Tilburg. Het restaurant krijgt een andere naam én een ander concept.

De gemeente wilde geen vergunning verlenen aan voormalig eigenaar Danny Kovacevic vanwege een zogenoemd Bibob-onderzoek. De Wet Bibob heet voluit ‘Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Met de Wet Bibob wil de overheid voorkomen dat een bepaalde vergunning die zij afgeeft wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Als uit onderzoek blijkt dat de aanvrager van de vergunning niet integer zou hebben gehandeld, kan de overheid de vergunning intrekken.

'We hebben getekend'

Eveline Wu meldt tegenover het Brabants Dagblad haar intrek te gaan nemen in het pand. 'We hebben getekend.'

De zaak wordt inclusief inboedel overgenomen. Op 1 september gaat ze er Mood openen, haar concept met Aziatische/Franse inslag.

Over Mood

Het restaurant telt 250 zitplaatsen, plus 150 couverts op het terras. Mood Tilburg komt ‘in de plint’ van gebouw Plan-T in de Tilburgse Spoorzone. Het wordt de vierde Mood-vestiging in Wood. Eerder openden al 'Moods' in Eindhoven (2 vestigingen) en in Rotterdam.

Wu bouwt aan een horeca imperium. Eerder sprak ze de ambitie uit dat ze in ieder geval 100 zaken wil openen.