Grote brand in visrestaurant Simonis

Grote brand in visrestaurant Simonis

In visrestaurant Simonis in Scheveningen heeft dinsdag brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is aanzienlijk, aldus de veiligheidsregio Haaglanden.

De brand aan de Vissershavenweg ontstond rond 10.30 uur. Medewerkers van het restaurant konden op tijd wegkomen. Om de brandhaard te vinden, werd het plafond gesloopt. De brandweer rukte met veel materieel en mensen uit voor de zeer grote brand en had het vuur omstreeks 14.00 uur onder controle.

Oorzaak brand

De oorzaak is nog niet bekend, maar de brand lijkt te zijn begonnen in het restaurant, aldus de zegsman van de veiligheidsregio.

Over Simonis

Simonis werd in 2020 door Gault&Millau gepresenteerd als Pop-restaurant, dat stond voor ‘Popular’, en voor een selectie van toegankelijke en trendy adressen waar het concept en de beleving centraal staan. Simonis aan de haven mocht zich als eerste horecazaak de GaultMillau POP of the Year 2020 noemen.

Familiebedrijf

Simonis is reeds 4 generaties een familiebedrijf met liefde en passie voor vis. Wat ooit begon als een palingrokerij, groeide uit tot meerdere visspeciaalzaken.