Nieuwe plek voor 't Stamhuijs Schijndel: 'A-locatie past bij onze ambities'

Nieuwe plek voor 't Stamhuijs Schijndel: 'A-locatie past bij onze ambities'

Cafetaria 't Stamhuijs in Schijndel is verhuisd van de Boschweg naar de Markt. Het nieuwe onderkomen in het centrum biedt meer mogelijkheden voor eigenaren Claudia Steenbakkers en Marijn Tilburgs. 'We zitten nu op een plek die past bij onze ambities', aldus Tilburgs. 'Een A-locatie in het hart van het dorp.'

De ondernemers waren al een paar jaar op zoek naar een nieuw onderkomen. ‘Het vorige pand stamt uit 1936 en daar waren we uit ons jasje gegroeid’, laat Marijn Tilburgs weten. ‘We zouden moeten renoveren of nieuw bouwen, maar we vonden dat dit niet aan ons besteed was. Uiteindelijk toonde iemand interesse in deze locatie en is deze vorig jaar zomer verkocht.’

Mooie stap voorwaarts

Daardoor had het echtpaar 6 maanden de tijd om nieuwe huisvesting te vinden. Dat is Markt 14 geworden, een pand dat al ongeveer een halve eeuw onderdak biedt aan een cafetaria. ‘Na 15 jaar Boschweg wilden we graag een A-locatie’, aldus Tilburgs. ‘Gasten kunnen nu voor de deur parkeren, we liggen langs de aanlooproute naar de markt en profiteren van de vele evenementen die in Schijndel worden georganiseerd.’

Het is een mooi stap voorwaarts voor Steenbakkers en Tilburgs na 15 jaar ondernemen. ‘We zijn van 22 naar 32 zitplaatsen gegaan, hebben een aparte bakwand voor de bezorging gerealiseerd en het restaurantgedeelte kunnen scheiden van de mensen die komen om af te halen.’

Industrieel

Tilburgs omschrijft de nieuwe locatie als industrieel. ‘Maar wel met een eigen touch. Vaak voelt zo’n interieur - met name de plafonds - in die stijl als niet af, en juist dat wilden we in onze zaak niet. Wij hebben dus wel een systeemplafond, maar dan met platen van 1.20 bij 1.20 meter. We hebben nog gesprekken gehad met een formule, maar vonden uiteindelijk dat we het in eigen beheer konden en wilden.’

Mensen komen nu echt uit eten

Het nieuwe ’t Stamhuijs is een ontwerp van Steenbakkers. Tilburgs: ‘Zij heeft een moodboard gemaakt, gelukkig komt onze smaak overeen, en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Het is altijd de vraag of alles wat je wilt, realiseerbaar is. Maar ik denk dat dit voor 95 procent is gelukt. Het is vooral luxer. We merken dat mensen nu echt uit eten komen en - dus - ook meer besteden. In de basis zijn we nog steeds een cafetaria en willen we ook geen restaurant zijn, maar we hebben wel een stapje erbij gezet.’

Bruisende plek

Volgens Tilburgs verdient de gemeente een compliment voor de plek waar ’t Stamhuijs nu is gevestigd. ‘Vroeger was hier veel leegstand, maar inmiddels zijn alle panden gevuld. Ik vind dat bijzonder voor een dorp met net geen 25.000 inwoners. Het is (weer) een bruisende plek en in de directe omgeving wordt veel georganiseerd, waar wij nu dus van profiteren.’