The Harbour Club Amsterdam Oost verbaasd over sluiting na explosie van 7 dagen geleden

The Harbour Club Amsterdam Oost verbaasd over sluiting na explosie van 7 dagen geleden
The Harbour Club Amsterdam Oost.

De vestiging van The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam Oost moet van de burgemeester van die stad op slot vanwege een explosie zeven dagen geleden. Het betreft zowel het theater als het restaurant met terras. Bij het horecabedrijf overheerst verbazing.

The Harbour Club Amsterdam Oost laat bij monde van woordvoerder Femke Genee aan Misset Horeca weten geschokt en verbaasd te zijn.

'We mogen zelf het bedrijf nu ook niet meer in. Bizar is het. Hoe lang dit gaat duren, weten we nog niet. Dat hopen we zo snel mogelijk van de gemeente te horen.'

'Geen onderbouwing'

Genee vervolgt: 'We zijn de hele week in contact geweest met politie en gemeente en hebben overal aan meegewerkt. Dat dit besluit dan wordt genomen - zeven dagen na het incident - zonder enige onderbouwing naar ons toe, betreuren we.'

'Er zijn met ons geen nieuwe onderzoeksresultaten gedeeld die de sluiting uit veiligheidsoverwegingen zouden kunnen rechtvaardigen. Feit is dat er bij meer horecazaken in Amsterdam incidenten waren.'

Explosie bij de entree

Het incident bij The Harbour Club Oost betrof een explosie die woensdag 10 augustus plaatsvond, om 02.45 uur ’s nachts. Buiten, voor de entree en er waren geen mensen in het horecabedrijf aanwezig. De voordeur en enkele ramen raakten beschadigd. Getuigen zagen twee personen op een scooter wegvluchten.

Er is nog niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie dinsdag. Ook is niet bekend waarom het restaurant doelwit was van de explosie.

'Wij blijven meewerken'

The Harbour Club laat weten volledig mee te blijven werken met het politieonderzoek. Met de gemeente is contact over de beveiliging.

Hoe lang theater en restaurant/terras dicht blijven is zoals gezegd nog niet bekend. Gasten die deze maand een reservering hebben staan in restaurant of theater krijgen persoonlijk bericht.

Grootste vestiging

The Harbour Club Amsterdam Oost is de grootste vestiging van dit concept van Richard van Leeuwen en Joost Verhoeven. The Harbour Club heeft naast meerdere locaties in Amsterdam ook vestigingen in Den Haag, in Eindhoven en in Rotterdam.

In Oost heeft de club 240 stoelen op het terras, 300 zitplaatsen binnen, in NextDoor kunnen 250 mensen en in het theater zo’n 400. De komende dagen blijven al deze stoelen leeg en mist de zaak dus ook de bijbehorende omzet. In 2021 verkeerde deze vestiging nog in grote financiele nood.