Hotels willen Ter Apel ontlasten door opvang vluchtelingen

Hotels willen Ter Apel ontlasten door opvang vluchtelingen

Hotelketens Postillion Hotels en Fletcher Hotels staan open voor de opvang van extra vluchtelingen om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

De hotels zeggen dat desgevraagd. Ze zijn niet benaderd door het COA om Ter Apel te ontlasten.

'Ik kan me voorstellen dat van de honderd hotels, vijf beschikbaar kunnen worden gemaakt voor vluchtelingen', zegt directeur van Fletcher Hotels Rob Hermans.

De keten vangt al Oekraïense vluchtelingen op. 'Wij hebben nu redelijk wat ervaring met het inzetten van hotels voor vluchtelingen en dat werkt heel goed. Straks gaan we het laagseizoen in, dan komt er weer meer ruimte vrij.'

Afghanen uit Ter Apel opvangen

Postillion Hotels vangt Oekraïense vluchtelingen op. In overleg met het COA komt er een groep Afghaanse vluchtelingen in een vestiging in Rotterdam. Ook deze keten staat open voor extra opvang om Ter Apel te ontlasten. 'Op korte termijn gaat het om enkele kamers. Maar verderop in het najaar zouden we op één of twee locaties meer ruimte kunnen maken', aldus directeur Erik-Jan Ginjaar.

Verschillende Van der Valk-hotels vangen in overleg met het COA al vluchtelingen op. Zo werd begin augustus bekend dat een groep van ongeveer vijftig asielzoekers nog een halfjaar langer in een Van der Valk-hotel in Tiel mogen blijven.

Van der Valk Tiel, Ter Apel
Van der Valk in Tiel.

De opvang ging in juni open en zou eind augustus de deuren sluiten. Van der Valk-hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten liet in juli weten op korte termijn 120 statushouders en na-reizigers op te gaan vangen.