Edwin Vinke: nieuw restaurant op Ibiza

Edwin Vinke: nieuw restaurant op Ibiza

Edwin Vinke, tweesterrenchef van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat, kookt voortaan ook op Ibiza. Hij heeft er een tweede restaurant met de naam 1742 opgestart.

Edwin Vinke kookt in ieder geval de komende vijf jaar in het zomerseizoen ook op het eiland; op Ibiza loopt dat van mei tot oktober. Het exclusieve restaurant 1742 telt maximaal 30 couvert.

‘Afgelopen juli zijn we gestart’, zegt de Zeeuwse chef tegen Misset Horeca. ‘Ik kook er om en om met mijn zoon Tom (26). Als ik op het eiland ben, is hij bij De Kromme Watergang en andersom. Want dat restaurant draait natuurlijk gewoon door, naast 1742.’

Menu restaurant 1742

Verder staan er twee chefs van Vinke in de keuken van 1742. Het menu (7 gangen voor 380 euro) is bijna gelijk aan dat van De Kromme Watergang.

‘Jean Dhooge van de Oesterij uit Yserke levert me hier twee keer per week oesters, op dinsdag en zaterdag. Ook wat ik nog meer nodig heb uit Zeeland, levert hij mee. Zoals zeewieren of zomer-ree. Verder serveren we Zeeuwse fruits de mer, lokale vis van het eiland en langoustine.’

Zoon aan het roer

‘Het is heerlijk om hier te zijn op het eiland en heen en weer te hoppen naar Nederland. Dat is geen straf. En omdat Tom daar staat waar ik niet ben, kan ik dat ook met een gerust hart doen. Voor alles is er een moment, he. Anders kon het ook niet.’

Samen met de Nassau groep

Restaurant 1742 is een samenwerking van Edwin Vinke met de Nassau Groep, een horecagroep met vijf restaurants op het eiland. ‘1742 is het bouwjaar van het oude paleis (Dalt Villa,Palace Bardaji) waarin het restaurant zit.

Een top locatie aan de top van de stad. Mensen worden beneden met de auto opgehaald bij een meeting point en dan naar boven gebracht. De beleving is echt top. Er staat een violiste als mensen aankomen, we werken met danseressen en operazangeressen. En dan het uitzicht op het dakterras… Geweldig.’

Edwin Vinke
Edwin Vinke

30 couverts

Het restaurant heeft 30 couverts binnen plus een dakterras en een private dining room voor een mannetje of 20. ‘We doen ook privé feestjes, en mensen kunnen ook een drankje en een klein hapje doen.’

Het contract voor Restaurant 1742 is getekend voor de komende vijf jaar, met optie op nog eens vijf. Vinke is al jaren een groot fan van Ibiza en komt er regelmatig. Het contact met de Nassau groep ontstond toen hij voor War Child kookte op Ibiza.

Edwin Vinke - Restaurant 1742 Ibiza