Fletcher Hotels neemt Hotel De Korenbeurs over

Fletcher Hotels neemt Hotel De Korenbeurs over

De familie Van der Made draagt na zo'n 60 jaar de sleutels van Hotel De Korenbeurs per 1 november 2022 over aan hotelketen Fletcher Hotels.

Fletcher Hotels groeit hard. Eerder kondigde het ook al aan Hotel Gaasterland in het Friese Rijs over te nemen. Daar komt nu Hotel De Korenbeurs in het Brabantse Made bij.

Hotel De Korenbeurs, dat al bijna 60 jaar in bezit is van de familie van der Made, is volgens Fletcher Hotels 'een mooie uitbreiding op het huidige portfolio.'

De hotelketen zet met deze overnames flinke vaart achter het doel om te groeien naar 150 hotels in Nederland.

Eén van de oudste hotels

Hotel De Korenbeurs, dat in november verder zal gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs, is bijna 60 jaar in het bezit geweest van de familie van der Made.

Zij namen het hotel met restaurant over van de familie Nuyten. Maar voor Ton en Marja van der Made 'is het nu tijd om het stokje over te dragen, ze zijn nu nog jong en energiek en toe aan een nieuwe fase in hun leven', aldus Fletcher.

Hotel De Korenbeurs in Made is één van de oudste hotels van Nederland. In 1882 werd het pand geopend als ´Madesch Koffiehuis´, deze naam werd zo´n tien jaar later gewijzigd in ´De Korenbeurs’, wat inmiddels is uitgegroeid van koffiehuis naar een horecabedrijf.

Fletcher Hotel De Korenbeurs

Het hotel ligt nabij Nationaal Park De Biesbosch, beschikt over 67 moderne hotelkamers, een restaurant met terras, een bar en negen verschillende feest- en vergaderzalen.

'Wij zijn blij dat we Hotel De Korenbeurs mogen toevoegen aan het aanbod van Fletcher Hotels. Met Nationaal Park De Biesbosch, vele golfbanen en de Efteling in de omgeving is het hotel zeer geschikt voor zowel natuurliefhebbers, golfliefhebbers als families', aldus Fletcher's director of operations Ben de Ruijter.

Waar Hotel Gaasterland na de officiële overdracht nog tijdelijk de deuren gesloten zal hebben i.v.m. een complete renovatie, zal Hotel De Korenbeurs direct na de overname volledig operationeel zijn onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs.