Taiko Bar wordt pop-up ginbar om herfst te vieren

Taiko Bar wordt pop-up ginbar om herfst te vieren

Taiko Bar in Conservatorium Hotel Amsterdam wordt eind september twee dagen omgebouwd tot pop-up ginbar van het Japanse ginmerk Roku. Voor deze gin zijn de vier seizoenen deel van de filosofie, met de tijdelijke bar wordt de overgang van zomer naar herfst gevierd.

Roku Gin houdt vast aan de Japanse culinaire filosofie shun. Dat is het idee dat ingrediënten op hun best zijn wanneer ze in het seizoen worden geoogst. Omdat seizoenen van belang zijn, wil het ginmerk ook de overgang tussen die seizoenen markeren. Te beginnen met de herfstequinox, eind september.

Vier seizoenen in de smaak

Roku betekent ‘zes’ in het Japans. Dat staat voor de zes botanische ingrediënten die in de gin verwerkt zijn en die de vier seizoenen vertegenwoordigen. 

De gebruikte sakurabloesem en -bladeren komen uit de lente, de sencha- en gyokurothee uit de zomer, de sanshō-peper uit de herfst en de schillen van de yuzu uit de winter. 

De frisse en lichtpittige afdronk wordt veroorzaakt door de sanshō-peper en de bloesem en groene thee geven een bloemig en zoet aroma in de neus. Naast shun is het begrip Omotenashi van groot belang. Omotenashi staat voor ultieme gastvrijheid. Een serveerritueel wat meer om handen heeft dan een simpele Gin & Tonic. 

Herfstequinox 

Omdat de vier seizoenen belangrijk zijn voor Roku, wil het ginmerk ook de overgangen naar een nieuw seizoen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de herfstequinox staat de zon loodrecht boven de evenaar en is de zomer officieel ten einde. Roku Gin wil dat moment markeren. 

Vandaar dat het Japanse ginmerk op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022 voor het eerst een pop-up-bar opent om de herfstequinox (de overgang van de zomer naar de herfst) te vieren. Taiko Bar Amsterdam, de in het Conservatorium gevestigde bar van topchef Schilo van Coevorden, zal het decor vormen voor dit event. 

Het idee achter het concept is om gasten de overgang van de zomer naar de herfst te laten proeven door middel van een culinaire reis, uiteraard met de bijbehorende gin cocktails en bar bites ontwikkeld door Roku Gin en Taiko Amsterdam.

Herfstcocktail

  • Longdrink
  • 6 plakjes gember
  • ijsblokjes
  • tonic
  • Roku Gin

Vul de longdrink met ijs en gember. Schenk de tonic erop en vervolgens de gin. Roer voorzichtig.