Eerste Nederlandse Van der Valk krijgt predikaat 'resort'

Eerste Nederlandse Van der Valk krijgt predikaat 'resort'

Na een recente verbouwing en uitbreiding, onder meer met een tropische wellnesstuin en boutique bowling, mag Van der Valk Gilze-Tilburg nu het predikaat 'resort' dragen. Daarmee is het de eerste Valk in Nederland die zich zo mag noemen.

Van der Valk heeft niet alleen hotels in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk en zelfs in  Caribisch Nederland. Onder die hotels buiten (Europees) Nederland bevindt zich een heel aantal wat binnen de keten het predikaat ‘resort’draagt: meer dan een hotel alleen. Een Van der Valk resorthotel biedt minimaal ook wellness, buitenruimte en bijzondere (sportieve) faciliteiten. 

En nu draagt ook een eerste Van der Valk in Nederland dit predikaat: Van der Valk Gilze-Tilburg. Na een recente verbouwing en uitbreiding voldoet het hotel aan de door Van der Valk zelf opgestelde criteria voor die benaming. 

Op 13 oktober wordt Resorthotel Van der Valk Gilze-Tilburg feestelijk heropend. 

Tropische wellnesstuin 

‘In de twee roerige corona jaren heeft Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg niet bepaald stil gezeten', zegt Robbert Juten van het brabantse resorthotel. ‘We hebben juist hard aan de weg getimmerd om wéér verder uit te groeien.’ 

Zo werd het restaurant volledig vernieuwd. Daarnaast werden 40 nieuwe kamers opgeleverd en een nieuwe, tropische wellnesstuin met aangrenzende suites geopend.

Ook is met Sparetime een boutique bowlingbaan aan het aanbod van het resorthotel toegevoegd. Naast ‘traditionele’ lanes kunnen gasten hier ook een privé lane huren. Daar kunnen ze zelf kiezen welke sport op de schermen te zien is en welke muziek er draait. Ook is hyper bowlen mogelijk. Daarbij moeten naast de pins ook led-verlichte targets op de baan worden geraakt met de bal. 

Van der Valk Resorthotel  

‘We hebben het predikaat Van der Valk resorthotel gekregen vanwege de ligging, uitstraling, capaciteit en vooral de breedheid aan faciliteiten', zegt Juten. ‘We bieden nu 200  kamers en suites in diverse luxecategorieën. Maar ook 21 long stay appartementen, een restaurant, wellness & fitness centre, 16 vergader- en feestzalen. En verder een hotelcasino, bowling centre, Thaise massagesalon, tropische wellnesstuin en zelfs een paardenstalling.’ 

Ondanks dat de benaming ‘resort’ voelt als een leisurehotel, is de doelgroep van Van der Valk Gilze voor de helft zakelijk – vandaar de vergaderzalen.