The Harbour Club Amsterdam-Oost mag weer open

The Harbour Club Amsterdam-Oost mag weer open

The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost mag weer open. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten.

The Harbour Club Amsterdam-Oost moest half augustus dicht, nadat er in de nacht van 9 op 10 augustus een explosief was afgegaan waardoor er forse schade ontstond bij de ingang.

Vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde besloot de gemeente de horecazaak voor zes maanden te sluiten, gezien ook twee eerdere incidenten. In 2019 werd de club beschoten en vorig jaar ging een explosief af op het terras waardoor brand ontstond.

'Zorgen over openbare orde afgenomen'

De eigenaar van The Harbour Club spande een kort geding aan om de sluiting ongedaan te maken, maar daar ging de rechter eind augustus niet in mee.

Wat precies de reden is dat de club nu alweer open mag, kan Halsema's woordvoerder alleen in algemene termen aangeven: 'De burgemeester kan een sluiting ongedaan maken als de zorgen over de openbare orde voldoende zijn afgenomen. Ze kijkt per geval of sluiting passend en noodzakelijk is voor herstel van de openbare orde.

Een sluiting is een zwaar middel met grote consequenties voor de betrokken ondernemer waarmee we terughoudend omgaan. Je wilt zo veel mogelijk voorkomen dat criminelen met geweld een sluiting kunnen afdwingen en een ondernemer daar de dupe van kan worden.'

The Harbour Club Amsterdam-Oost heropent met Hans Klok

De club is blij dat de deuren weer open mogen. 'Donderdag om 17.00 uur gaat het restaurant weer open, daar zijn we nu heel druk mee.

Uit onderzoek blijkt dat The Harbour Club niets te verwijten valt”

Op 5 november heropent Hans Klok het theater met zijn Vegas-show', zegt een woordvoerster van The Harbour Club. Volgens de club is 'uit onderzoek van de politie gebleken dat The Harbour Club niets te verwijten valt'.

Dat het theater later opengaat dan het restaurant, heeft te maken met de repetities van Klok. De illusionist zelf zegt ook 'onwijs blij te zijn dat we weer kunnen beginnen.'