Lloyd Hotel verkocht en wordt tweede Hoxton

Lloyd Hotel verkocht en wordt tweede Hoxton

Het Amsterdamse Lloyd Hotel is opnieuw verkocht en heropent in 2023 als de tweede vestiging van The Hoxton in de stad. Momenteel ondergaat het hotel een grootschalige verbouwing. Voorjaar 2023 moet het hotel open.

Vastgoedeigenaar Cedar Capital heeft een nieuwe exploitant gevonden voor het Amsterdamse Lloyd Hotel. The Hoxton, dat al een hotel in de hoofdstad heeft, gaat het uitbaten. Daarvoor verbouwt The Hoxton het Lloyd Hotel, zodat het aantal kamers met 19 toeneemt tot 136.

Omdat er straks twee locaties van The Hoxton in Amsterdam zijn, zal in de naam straks onderscheid worden gemaakt. Welke namen dat worden, is nog niet zeker, laat een woordvoerder weten. De namen 'The Hoxton Herengracht' en 'The Hoxton Lloyd', die circuleren, zijn nog niet zeker.

Een kamer van The Hoxton in Amsterdam
Een kamer van The Hoxton in Amsterdam

Voor de exploitatie van het Lloyd Hotel, waarvan het vastgoed sinds drie jaar in handen is van de Amerikaanse investeerders, was veel belangstelling. The Hoxton werd gekozen uit drie finalekandidaten, schrijft Het Parool.

Derde verkoop in zes jaar

Cedar Capital kocht het hotel in 2019 voor €44 miljoen van Awakenings-oprichter Rocco Veenboer die het in 2016 voor €40 miljoen had gekocht (€18 miljoen voor de stenen en €12 miljoen voor de exploitatie) had gekocht. 

Veenboer kocht de exploitatie op zijn beurt van Lloyd-oprichters Otto Nan en Suzanne Oxenaar. Zij openden het hotel in 2004, toen nog met woningcorporatie Lieven de Key als vastgoedeigenaar. 

Het was nooit Veenboers plan het hotel zo snel alweer te verkopen, maar het runnen van zowel de techno-organisator Awakenings als een ruim 100 kamers tellend hotel kwam neer op twee fulltime banen. Dat brak hem uiteindelijk op. 

In 2019 verkocht hij het, flink opgeknapte, hotel aan Cedar Capital. Die vastgoedinvesteerder ging vervolgens op zoek naar een exploitant. Door corona liep die zoektocht vertraging op, maar nu is in The Hoxton een nieuwe uitbater gevonden.

Groei The Hoxton

Dat van oorsprong Britse bedrijf van Sharan Pasricha neemt hotels over om deze om te bouwen tot Hoxtons. Eerder deed hij dat in Amsterdam met Rembrandt Classic Hotel tussen Herengracht en Singel, wat Pasricha in 2014 voor €25 miljoen kocht. 

Nu Amsterdam een tweede vestiging krijgt met The Hoxton in het Lloyd Hotel, krijgt die eerste in de stad waarschijnlijk ook een nieuwe naam. Dat hotel was destijds de eerste locatie buiten Groot Britannië. Inmiddels staat de teller op 11 in Europa en de VS. Komend jaar voegt The Hoxton meer hotels toe, onder meer in Londen, Berlijn en Brussel. 

Opknapbeurt The Hoxton Lloyd

Jeroen Bronsveld gaat als hoteldirecteur beide Amsterdamse hotels aansturen. Sinds december 2021 is hij al bezig met de verbouwing van The Hoxton in Lloyd. Door de lay-out van enkele verdiepingen aan te passen en door groepskamers op te delen, worden 19 extra kamers gecreëerd. Het totaal komt dan op 136. Wel blijven de groepskamers met stapelbedden, de vijfpersoonskamer en de muziekkamer behouden, meldt Het Parool.

Kamers van verschillende vestigingen van The Hoxton
Kamers van verschillende vestigingen van The Hoxton

De openbare ruimten, waaronder het restaurant, worden ook opgeknapt. Daarvoor is hetzelfde designteam ingeschakeld als voor The Hoxton aan de Herengracht. Dat is onder meer Nicemakers uit Amsterdam, dat in 2020 ook het redesign van De L’Europe verzorgde. Ook heeft de interne designstudio van Ennismore een aandeel in het redesign.

The Hoxton is onderdeel van Ennismore, een portfolio van boutique merken, wat in 202o werd samengevoegd met een deel van het boutique portfolio van Accor.

‘Het restaurant en terras worden opgeknapt en er komt een cocktailbar', zegt Bronsveld teget Het Parool. ‘Het zal er zeker aanvoelen en eruitzien als een Hoxton, maar met een ontwerp dat past bij het gebouw en de locatie. We zijn nog bezig met het concept en de keuken.’ 

The Hoxton in Lloyd Hotel heropent vóór de zomer van 2023. Naar verluidt is door Cedar en The Hoxton 25 miljoen euro in de opknapbeurt geïnvesteerd.