François Geurds maakt jubileumburger voor Nieuw Rotterdams Café

François Geurds maakt jubileumburger voor Nieuw Rotterdams Café

Vanwege het 10-jarig bestaan van het Nieuw Rotterdams Café, maakt François Geurds - bekend van het Rotterdamse FG Foodlabs en FG Restaurant met respectievelijk één en twee sterren - een jubileumburger.

Deze burger zal gedurende 4 maanden buiten de kaart om te proeven zijn. 'First we eat, then we dance. Dat is de slogan van NRC. Oftewel; we bieden heerlijk eten én een goed feest. Dankzij de samenwerking met François Geurds, kunnen onze gasten straks genieten van een gerecht met sterallure. De perfecte bodem voor een avond op de dansvloer', aldus manager Rogier Nelisse.

Expositie

Speciaal voor het 10-jarige jubileum, staat de nieuwe kunstexpositie in het teken van de werken van drie Rotterdamse kunstenaars. Zo zal Eveline Schram, bekend vanwege haar kleurrijke en illustratieve kunst, exposeren in het Atrium. Ook Iwan Smit, bekend om zijn prikkelende, driedimensionale werken, zal te zien zijn. De fotograaf Benny Emmerich, die Rotterdammers door zijn lens sprekend in beeld brengt, sluit de rij. De expositie wordt op vrijdag 11 november feestelijk geopend en is vrij te bezoeken.

Nelisse vertelt vol trots: '10 jaar NRC is voor ons een bijzonder moment om bij stil te staan. Voor Rotterdam is NRC namelijk meer dan een horecagelegenheid alleen. Het is ook een plek waar kunstenaars en culturele instellingen een podium krijgen. Het was dan ook logisch om voor het 10-jarig jubileum een samenwerking aan te gaan met drie sprekende, Rotterdamse kunstenaars. Iedereen kan komen genieten van de kunstwerken.'

Bij het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat, kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De avond wordt bij voorkeur afgesloten in de ruimtes het Atrium of in de Next, waar elk weekend de dj’s een feestje bouwen.

Tot aan de jaren 70 huisde hier de redactie van het dagblad Nieuwe Rotterdamsche Courant, oftewel NRC. Na een fusie met het Algemeen Handelsblad, verhuisde de Nieuw Rotterdamsche Courant naar een nieuw pand. Het statige gebouw stond vervolgens jaren leeg, totdat het Nederlandse Fotomuseum er haar intrek nam. Slechts een vijftal jaar verbleef het fotomuseum in het voormalige pand van NRC, waarna er permanent een horecabestemming kwam. Dankzij het openbreken van de kantoorruimtes en een directe verbinding naar het souterrain, ontstond het royale karakter waar het huidige NRC bekend om is. Tegelijkertijd ademt elke ruimte een eigen sfeer, waardoor de rijke geschiedenis van het statige pand nog steeds prominent zichtbaar is.