Dani Hoefnagels van Beluga Loves You naar Brut172

Dani Hoefnagels van Beluga Loves You naar Brut172
Foto: Marcel van Hoorn

Dani Hoefnagels gaat op 1 december als executive chef aan de slag bij tweesterrenrestaurant Brut172 in Reijmerstok. Hoefnagels komt van sterrestaurant Beluga in Maastricht, waar hij chef de cuisine was.

Dani Hoefnagels werkte bij diverse sterrenzaken in Nederland, maar ook bij Albert Adrià’s sterrenzaak Enigma in Barcelona. Meest recent werkte hij als chef de cuisine bij Beluga Loves You.

Zijn vriendin, Romée Monkel, maakt ook de overstap van sterrestaurant Beluga naar tweesterrenrestaurant Brut172. Zij begint daar als chef de rang.

Over Dani Hoefnagels

Dani Hoefnagels werkte tijdens zijn koksopleiding als leerling bij sterrenzaken als De Leuf in Ubachsberg en Pure C in Cadzand. Hij vervolgde zijn carrière bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Zarzo in Eindhoven. Daarna vertrok hij naar restaurant Enigma in Barcelona, waar hij na 6 maanden voortijdig moest stoppen in verband met de coronacrisis en terugkeerde naar Nederland. Sinds april 2021 stond hij in de keuken van Beluga Loves You van Servais Tielman.

'Ik ben ontzettend trots en blij met mijn huidige team en heb het gevoel dat ik met de komst van Dani deze ploeg de komende jaren nog verder kan verrijken', zegt Brut172-patron Hans van Wolde tegenover Chapeau Magazine.

Dani zal zich vooral gaan focussen op de creatieve kant, op het ontwikkelen van ingrediënten

Door nu te investeren in jong talent, hoopt Van Wolde dat 'zijn jongens' over 5 of 6 jaar allemaal volledig zelfstandig de gerechten van Brut kunnen creëren en aan Van Wolde laten proeven. 'Zodat ik echt de coach kan worden die ik wil zijn.'