'Gasgestookte terrasverwarmers in de horeca zijn belachelijk'

'Gasgestookte terrasverwarmers in de horeca zijn belachelijk'

Klimaatminister Rob Jetten vindt fossiel gestookte terrasverwarmers in de horeca niet meer kunnen. Het gebruik ervan in tijden van energiecrisis en klimaathaast is ronduit 'belachelijk', zo oordeelde de D66-minister tijdens de klimaattop in Sharm el-Sheikh.

‘Gebruik dekens of, via het stopcontact opgeladen, verwarmde kussens. Dan kun je ook heel comfortabel zitten’, aldus klimaatminister Jetten tijdens een door de Nederlandse regering georganiseerd forum op de klimaattop in Sharm el-Sheikh, waar De Telegraaf over bericht.

Jetten stelt al in contact te zijn met KHN om ondernemers te verleiden schonere, meer efficiënte en klimaatbewuste keuzes te maken. Zowel gas- als houtgestookte verwarmers zorgen voor extra uitstoot van broeikasgassen.

De oproep uit Den Haag volgt op een plan van de gemeente Amsterdam om opnieuw onderzoek te doen naar een stedelijk verbod op terrasverwarmers. De hoofdstad probeerde al eens eerder één specifieke horecagelegenheid te beletten om terraskachels te gebruiken, maar daar stak de Raad van State een stokje voor.