Team Vigor wint met uitdagende wijn-spijscombinaties de Nederlandse Copa Jerez 2022

Team Vigor wint met uitdagende wijn-spijscombinaties de Nederlandse Copa Jerez 2022

Restaurants Vigor* uit Vught en Zoldering* en Flore** uit Amsterdam namen het tegen elkaar op tijdens de Nederlandse finale van de prestigieuze Copa Jerez. Na het koken en toelichten van hun drie wijn-spijscombinaties werden Randy Bouwer en Martijn Wijnands van team Vigor tot winnaar uitgeroepen.

Vigor zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Finale van Copa Jerez, die wordt gehouden in Jerez de la Frontera begin oktober 2023.

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg.

Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor: casual fine dining

Lars Albers: ‘Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor.’

Albers en Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG ** en werden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Albers als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Bouwer maakte voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo * als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants werd uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Sherry op de kaart

Sommelier Randy Bouwer is een ware ambassadeur van sherry: 'Ik denk dat wij zomaar de grootste sherry selectie van Nederland op de kaart hebben. Ik heb er echt iets mee en dan mogen we straks gewoon Nederland vertegenwoordigen in het hart van het sherry gebied.'

D.O. Sherry Wijnen liet op 14 december een aantal (wijn)professionals uit om de veelzijdigheid van Sherry Wijnen in het winnende Restaurant Vigor* in Vught proeven.

Vigor serveerde de volgende combinaties: