Wijnbar Paskamer bekroond tot 'Wine Bar of the Year 2022'

Wijnbar Paskamer bekroond tot 'Wine Bar of the Year 2022'

Na een flinke pauze van twee jaar is de 'Wine Bar of the Year 2022' op de World of Wines tasting room op de Horecava bekendgemaakt.

Wijnbar Paskamer uit Amsterdam mag zich ‘Wine Bar of the Year 2022’ noemen. Paskamer, al eerder een kanshebber en dit jaar een absolute nummer 1. De jury besloot ook om twee andere wijnbars apart te vermelden als beste in hun eigen subcategorie. Een daarvan was wijnbar L’Ouest uit Rotterdam vanwege de zeer toegankelijke wijnkaart en de andere was Glou Glou uit Amsterdam vanwege de zeer uitgebreide verdienstelijke wijnkaart met natuurwijnen.

Winnaar Paskamer

Bij Wijnbar Paskamer werken ze met veel bijzondere wijnen die per glas te bestellen zijn en een uitgebreide selectie van mooie deelbare gerechtjes. Paskamer dankt haar naam aan het feit dat zij gasten graag adviseren welke wijn zij goed bij welk gerechtje kunnen drinken, maar zeker ook andersom.

De jury trof een zeer uitgebreide wijnkaart aan naast een spannend assortiment van wijnen per glas. Opmerkelijk waren de kleine landkaartjes waar je in een oogopslag per regio precies kan zien waar het vandaan komt. Paskamer biedt honderden wijnen per fles aan uit alle belangrijke gebieden maar zeker ook betaalbare flessen onder de 25 euro en Champagne Premier Cru voor 57,50 per fles.

Overige vermeldingen

Dit jaar vormde de wijnkaart een belangrijk element voor de ranking. Hier zie je al heel veel vakmanschap en enthousiasme terugkomen. Volgens de jury kun je er over twisten of een kaart veel informatie over de wijnen en smaken moet bieden of eerder een opsomming van gebieden en huizen, en de kaart voor zichzelf laten spreken in combinatie met advies van het wijnbar team.

Tegelijkertijd zullen er genoeg wijnconsumenten zijn die graag een wijnbar bezoeken, maar nog niet heel goed thuis zijn in de wijnwereld. Dan is een goed beschreven wijnkaart een absolute must en vind je bij L’Ouest een fantastische overzichtelijke kaart.

Verder is het fenomeen natuurwijnen nog steeds een niche in wijnland en een groeiende trend. In dat geval kun je onmogelijk om GLou Glou heen met een adembenemend breed en diep assortiment in natuurwijnen van alle wind en wijnstreken die hier actief in zijn. Een aanmoediging waard.

De vakjury

De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav), Wim Wiersma (Winnaar van WBOTY 2019), Hans van de Meeberg (Misset Horeca, De Buik), en Robert Verhoeven (Eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System.