Inter Scaldes*** krijgt nieuwe chef-kok en eigenaar

Inter Scaldes*** krijgt nieuwe chef-kok en eigenaar
van links naar rechts Jeroen Achtien, Sanne Achtien, Loes Dingemans, Alex Mulder, Claudia Brevet, Jannis Brevet.

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes gaat na de zomer over in nieuwe handen. De Nederlandse chef Jeroen Achtien verruilt zijn tweesterrenrestaurant in Zwitserland voor een Zeeuws avontuur.

Jeroen Achtien kookt momenteel nog in Restaurant Sens in het Zwitserse Hotel Vitznauerhof. Hier heeft hij twee Michelinsterren en 18 punten van Gault&Millau. Na de zomer keren hij en z'n partner Sanne terug naar Nederland om Inter Scaldes*** over te nemen.

Huidige eigenaren Jannis en Claudia Brevet dragen dan na ruim 48 jaar het stokje over. Ze blijven wel tot medio september 2023 betrokken bij het restaurant.

Over Jeroen Achtien

Jeroen Achtien startte in 2018 in Zwitserland, nadat voor diverse (ster)restaurants in Nederland had gewerkt. De laatste acht jaar stond hij bij Jonnie & Thérèse Boer in de Keuken in De Librije***.

In Zwitserland ging het hard met Achtien. In 2019 werd hij door Gault&Millau geëerd als 'Ontdekking van het Jaar' en in 2021 kreeg hij z'n tweede Michelinster. In 2022 opende hij met compagnon Christian Vogel restaurant Birdy's in het Zwitsere Brunnen.

Over Inter Scaldes

Inter Scaldes bestaat dit jaar 55 jaar en is al 45 jaar een ster(ren)restaurant. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam.

Jeroen en Sanne Achtien hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij nog zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten”.

Inter Scaldes onder Pillows Hotels Groep

Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh. Hiermee gaat Inter Scaldes behoren tot de Pillows Hotels Groep.

Loes Dingemans, ceo van de groep, is blij met de samenwerking met Brevet: 'Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen. Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.'