Overname driesterrenrestaurant Inter Scaldes: 'Het gaat met een lach en een traan'

Overname driesterrenrestaurant Inter Scaldes: 'Het gaat met een lach en een traan'
Jannis en Claudia Brevet (l) en Jeroen en Sanne Achtien.

De overname van Inter Scaldes gaat met een lach en een traan. 'Maar het is goed om op het hoogtepunt te stoppen', reageren Jannis en Claudia Brevet.

De overname van Inter Scaldes betreft het vastgoed van Jannis en Claudia Brevet in het Zeeuwse Kruiningen. Het is overgenomen door investeerder Alex Mulder, van Amerborgh. Het gaat nu behoren tot de Pillows Hotel groep.

Vanaf medio september treedt de nieuwe twee Michelinsterren Chef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes.

Overname door tweesterrenchef

Achtien is momenteel chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau in Zwitserland. Daar is hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens, 2 Michelinsterren en 18 punten Gault&Millau.

Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen bij Restaurant De Librije in Zwolle, waar Achtien ruim 8 jaar werkzaam is geweest.

De weg naar de overname van Inter Scaldes

Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. 'Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen', aldus Brevet.

'Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering. Zo kan in mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open', zegt Brevet.

Advies- en coaching werkzaamheden

Jannis Brevet vervolgt: 'Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden. Met de advies- en coaching werkzaamheden voor Pillows Hotels valt voor mij de puzzel perfect in elkaar. Na een mooie carrière met 3 Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken. Het wordt nu tijd om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie.'

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haar deuren in het najaar. Dan staan Jeroen en Sanne Achtien aan het roer.

Nieuw talent

Tweesterrenchef Jeroen Achtien, die wordt gezien als één van Europa's grootste opkomende culinaire talenten, heeft veel respect voor Brevet en een tophuis als Inter Scaldes.

'De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor ons zelf te beginnen.'

Michelin traditie voortzetten

Claudia Brevet is vooral heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. 'Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden.'

Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinster traditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam.

Claudia Brevet: 'Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij nog zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten.'

Samenwerking met Pillows Hotels

Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels, is blij met de samenwerking met Brevet: 'Het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Tot nu toe hebben we prachtige prestaties behaald met onze restaurants en chefs. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en Gault&Millau mogen ontvangen.'

Dingemans vervolgt: 'Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen. Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.'