Jeroen Achtien van De Librije naar Hotel Vitznauerhof

Jeroen Achtien van De Librije naar Hotel Vitznauerhof

Jeroen Achtien start als  chef-kok van viersterren-SuperiorHotel Vitznauerhof in Luzern. Hij wordt beschouwd als een veelbelovend jong talent.

Jeroen Achtien legde de basis voor zijn culinaire carrière in 2009 toen hij met succes de koksopleiding aan het Friesland College in Leeuwarden afrondde. Hierna heeft de 30-jarige aanvankelijke ervaring opgedaan in verschillende restaurants in Nederland, voordat hij ging
werken bij restaurant De Librije*** in Zwolle. Achtien was daar ruim acht jaar werkzaam, waarvan hij vier jaar als sous-chef naast topkok Jonnie Boer achter het fornuis stond en daarna bijna twee jaar als keukenchef.

Jeroen AchtienTot aan zijn indiensttreding bij het Vitznauerhof was Achtien ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het gastronomische menu 'Taste of De Librije' van de cruisemaatschappij Holland America Line. Hij was dan ook regelmatig zelf aan boord en toerde als 'Flying Chef' over de wereldzeeën. A

As de Nederlander niet in Zwolle of op een van de cruiseschepen kookt, helpt hij met de publicatie van kookboeken over de keuken van De Librije of met de organisatie van exclusieve catering voor particuliere gasten in Spanje, Portugal en Zwitserland, bijvoorbeeld in kanton Tessin in Lugano, waar hij zijn liefde voor Zwitserland ontdekte.

Gefermenteerde groente

Jeroen Achtien zal in het Vitznauerhof zijn culinaire ervaringen innovatief inzetten en daarbij zijn experimenteerplezier verder kunnen uitleven. Zo moet bijvoorbeeld ook de bloesem van magnolia's uit de hoteltuin een culinair plekje krijgen. 'Ik wil nog meer met gefermenteerde groenten werken en daarvoor kan ik me geen betere locatie voorstellen dan het Vitznauerhof. Daarom kan ik bijna niet wachten om met regionale producten rond de Vierwaldstättersee aan de gang te gaan en deze te combineren met smaken uit de hele wereld', aldus de jonge chef-kok over zijn nieuwe werkplek.
Hotel Vitznauerhof wordt geëxploiteerd als seizoensbedrijf van april tot oktober. In het winterseizoen is het hele team actief in kanton Graubünden, in het Waldhotel Davos.

>>> Meer restaurant-transfers