Event in hotel plannen met VR-bril: 'Duurzame oplossing, maar levensechte ervaring'

Event in hotel plannen met VR-bril: 'Duurzame oplossing, maar levensechte ervaring'

Met de hightech VR-bril kan een congresorganisator of eventplanner voortaan vanuit de eigen stoel het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre bezoeken en verkennen.

De klant krijgt een soort van skibril toegestuurd en maakt via internet verbinding met het hotel. Vanuit Amsterdam krijgt de klant via de VR-tool een perfect beeld van wat het hotel te bieden heeft.

Persoonlijke benadering met VR-bril

Remco Groenhuijzen, General Manager van het hotel: 'De klant kan zich virtueel door het hotel bewegen door middel van twee joysticks die met de tool verbonden zijn. Tegelijkertijd hoort de klant ons spreken, waardoor hij het gevoel krijgt dat hij echt in Amsterdam is en naast ons staat. Een levensechte ervaring dus. De tool maakt een persoonlijke benadering zonder vertraging in virtual reality mogelijk.'

Vergaderzaal indelen

Er kan veel: in Metaverse kan een vergaderzaal bijvoorbeeld precies zo worden ingedeeld als de klant het wil zien en ook weer net zo gemakkelijk worden aangepast met een nieuwe indeling. Naast de integrale variant van de tool is er een soort van headset beschikbaar waarin je een smartphone schuift waarop de virtuele tour kan worden gerealiseerd.

CO2 en duurzaamheid

Door de uitgebreide mogelijkheden van Metaverse kan het aantal vliegbewegingen van congresorganisatoren en eventplanners worden gereduceerd. Dit is in lijn met waar Mövenpick voor staat: duurzaamheid. Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre is al tien jaar gecertificeerd en heeft nu een Green Globe platina-label.

'Duurzaamheid staat bij ons centraal. We kunnen nu al zien wat de CO2-afdruk van een meeting is, inclusief alle bijbehorende mobiliteit. Wij zetten in op het sterk verminderen van onze CO2-voetafdruk en de inzet van Metaverse is daarvan een onderdeel', aldus Remco Groenhuijzen.

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre is gelegen aan het IJ. Station Amsterdam Centraal ligt op tien minuten lopen.

Voor bijeenkomsten beschikt het hotel over 1200 m2 vergaderruimte, verdeeld over elf zalen en boardrooms. In de grootste zaal kunnen tot 450 gasten in theateropstelling worden ontvangen. Het hotel beschikt over 408 kamers, waaronder 30 suites en 48 executive rooms.