Gijs Koopman nieuwe chef bij Bib restaurant Coperto Restobar

Gijs Koopman nieuwe chef bij Bib restaurant Coperto Restobar

Gijs Koopman is sinds 5 januari aangesteld als chef-kok bij Bib Gourmand restaurant Coperto Restobar en Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch in Zwolle.

Gijs Koopman neemt er het stokje over van John Spruit die tijdelijk de honneurs waarnam na het vertrek van Remco Jansen.

Van Bib naar Bib-restaurant

Koopman verruilde de keuken van Bib Gourmand restaurant 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde voor Coperto Restobar. Onder Koopman ontving dit restaurant in 2022 een Bib Gourmand. Voormalig souschef Marco Van Lohuizen staat sinds het vertrek van Koopman als chef-kok achter de kachel bij 't Nieuwe Diekhuus.

Koopman is binnen Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch verantwoordelijk voor ontbijt, lunch en diner. 'Ik hoop natuurlijk de Bib Gourmand en onze naam in de gidsen van Gault&Millau en Lekker te behouden, maar ik wil vooral heel lekker koken voor de gasten.'

Souschef Coperto Restobar

Koopman mag zijn team aanvullen met souschef Ruard Veltmaat. 'Ik heb heel erg veel zin om samen met hem te gaan werken. Ik ben als leerling begonnen in De Witte Gans in Dalfsen en toen was hij mijn leermeester. Ik denk dat we nu ook weer een goed team gaan zijn.'